FB_IMG_1468063559419

Este lumea credulă, fraților! Crede în orice și în oricine mănâncă ceva mai de soi pe rețelele de socializare. Și dă like fără să citească, dar mai ales, distribuie în sistem orice fără să gândească. M-am convins zilele trecute când eu, un necunoscut, am scris un articol având ca subiect nepotul unui prieten al meu care, bolnav fiind de cancer suferind în al destinului chinuit, s-a vindecat într-un final de această boală cruntă. Scrisesem o „poveste” cu final fericit, făcând analogie între trăirile mele vizavi de subiect, suferința prietenului meu care avusese dorința de a-l vizita pe băiat la spital, și puterea de luptă a copiilor vindecați de cancer care pot performa într-un sport.

„România a obținut la Moscova medalia de aur la șah în cadrul Jocurilor mondiale pentru copiii care au învins cancerul” a fost titlul a ceea ce am considerat eu că este relevant în lupta cu boala a acestor copii năpăstuiți de viață. Și când credeam că lumea înțelege subiectul aprofundând mesajul meu, că-l citește cu sufletul la gură și cu lacrimi în colțul ochilor, așa cum simțisem eu când îmi așternuse-mi gândurile pe tastele laptopului, e, atunci, urmărind statisticile blogului, mi-a căzut în cap ditamai dezamăgirea. Să explic situația care mi-a bulversat credința mea în oameni. Știam eu ceva de români cum c-ar fi inocenți și naivi (sunt băiat salon în caracterizare), dar cum de data asta a fost pe pielea mea, m-am convins că oricine, la orice oră din zi și din noapte, poate manipula mase fără nicio reținere.

Deci, la articolul respectiv am avut 1020 de like-uri și 180 de distribuiri, dar citit efectiv cu ochii privind ecranul concentrați fiind pe subiect, au făcut-o doar 206 persoane. Restul de 814, vai de capul lor de băieți slabi de înger, au citit doar titlul. Ba au fost chiar unii care, pe lângă faptul că nu citiseră articolul, mai comentau interesanți despre școala de șah din Rusia, cât și despre, culmea inteligenței supreme, puterea armată a lui Putin. Ce să mai zici?

Asa că, având deja antecedentul acesta proaspăt în memorie, mi-am propus ca în scurt timp să postez pe blog un titlu emoționant care sa stoarcă lacrimi de pasionați, iar în articol să scriu simplu, mănânc că…t. Să vedem, poate vindecăm una lume de aprecieri și distribuiri gratuite fără citit și gândit.