maxresdefault

Astăzi de dimineață am fost la plajă. Acolo? Ce să fac și eu? În loc să stau la soare cuprins de razele nebunului de pe cer, m-am îmbătat! Am băut la bere înspumat rece, într-atât cât să mi se facă poftă să critic pe cineva. Eee, nici chiar așa! Pur și simplu să mai râdem împreună la prostiile pe care le scriu.

Unu: Distracția nu are vârstă. Lângă noi s-au așezat doi bătrânei care au dat-o pe remi în doi chiar pe bani, cu niște mărunței aruncați în lateral pe măsuța mică de camping, cu o sticluță de bere alături de fiecare, plus postul de radio România Actualități la ureche. Erau frumoși de admirat!

Doi: Ascultând România Actualități unde era invitată o tipă de la INMH, meseriașă care spunea numai prostii referitoare la ploi, la furtuni, la cerul cenușiu, unde dracu vedea ea?, am avut o revelație. Vara se va termina în Septembrie, frate!, mi-am zis privind cu melancolie ultima sticlă de bere ce tindea să se încălzească pe pled. Asta-i rău să bei în căldură. Te ia de nas repede mai să te facă să plângi a înduioșare pe degeaba.

Trei: La același post de radio cânta Holograf, bleah, câtă mizerie!, mi-am spus, trupa rock care a dat-o pe feminisme, pe cântece de inimă amară, dulce sau cum vreți să-i spuneți. Cică au îmbătrânit și nu se mai pretează. Brrr, mie îmi place Cargo!

Patru: Coborând spre apă, două „țărănci” în papuci (se vedea pe fața lor), două marțafoaice pline de aur, se apropiară de mal. Probabil, nisipul fin le zgâria tălpile. Își aruncară câțiva stropi de apă „murdară”, se uitară jalnic la nisip, la plajă, la noi, prăpădiții din jur, se întrebară ce dracului caută acolo când locul lor este la Ibiza, după care, plecară de unde răsăriseră. Vai, soro, ce mizerie! Mă uit la ele, văzându-le deja dublu, cu un rânjet de sictir în colțul gurii concluzionând că, oriunde s-ar duce, papițoii și pipițele n-or să se schimbe niciodată. Și eu rău.

Cinci: Este bine să fii beat din când în când! Formează ochiul.

Duminică plăcută!