sofer-465x390

Trăiți! Dar ce-am făcut de m-ați oprit? Mă urmăreați! Haide, recunoașteți! Domn’ milițian, nu am făcut nimic, ce dracu! Am parcat neregulamentar pe strada București. Și? Asta nu este nimic pe lângă faptul c-am dat peste doi pietoni care treceau nesimțiți pe zebră, am lovit trei mașini parcate pe margine neconform legii, am băgat puțină viteză ilegală la 100 km pentru a mi se digera whisky-ul mai repede, și am înjurat două babe care mă apostrofau de pe margine. Nimica toată! Ce ziceți? Amendă 2 milioane? Atât de mult? Numai asta știți! Să jecmăniți lumea intenționat, ale dracu’ autorități! Nu vă mai săturați să luați pielea de pe om! Mâine, să fiu al naibii, dacă nu dau peste unul care stă în mijlocul drumului la ciupit șoferi responsabili ca mine! Să vedem atunci cât îmi dați amendă? 3 milioane?

Cum, nu știți cine sunt eu? Eu sunt șoferul ăla care am fost dat și la știrile de la ora 5, sunt ăla care a depășit pe linia continuă de-a luat în bot căruța aia de țigani care mergea pe sensul ei de mers, sunt eu, meseriașul din trafic bazat pe spate. Știu să dau flash-uri celor care vin din sens invers atenționându-i că am pe cineva molto importante în mașina mea. Când Șefa îmi spune că trebuie să ajungă de urgență la mall, nu mai țin cont de nimic. Băi, nene, legea nu este făcută și pentru mine, că de, eu am absolvit cu succes școala reușind cu multe relații să ajung șofer pentru o mare sculă din oraș, înțelegi!? Știai că femeia de serviciu, instalatorul și grădinarul partidului din care face parte barosana mea circulă fără carnet? Știi că au fiecare nenumărate accidente și nu au primit niciodată nicio amendă sau avertizare de la poliție? Păi, eu sunt mai papagal ? O s-o încurci! O să scrie Șefa pe facebook de tine! O să te facă de râs! Cine este Șefa?

E o sculă în oraș. Este o persoană publică ca piața cu același nume. Daaaa! Este o șurubelniță având capăt drept, fiindcă aia în cruce nu i-a priit la naștere. De fapt, e o sculă universală cu folosință uzuală în toate cele trebuincioase unui oraș cu ștaif cum este al nostru, care se mândrește că a fost puțin băgată în seamă de toată lumea cea vestită în ale ustensilelor participante la evenimente de tot soiul. Are mâner din material cu doua fețe reflectorizante al vorbelor cu două tăișuri și al îmbârligăturilor de tot felul, cum ar fi firele trase și ițele încurcate, făcând parte din trusa politicii locale cu tot cu ciocane de bătut adversarii politici chei universale de desfăcut voturi și clești de neam prost. E o sculă, da’ ce sculă! O să-ți arate ea!