13907074_1392761387406538_7236494780755780065_n

Ieri mi s-au rupt blugii între picioare. Da, nu este chiar o știre care să intereseze majoritatea lumii. Totuși, ținând cont de aerul binefăcător care-mi intra, și chiar nu știam pe unde, prin toate cotloanele mele vai de capul lor arse de soare, pot spune c-a fost binefacere. Și spun de ce. Mai mare dragul să umblu la 40 de grade cu blugii pe mine, doar luând în considerare valorile ce se anunțau la radio bune de prăjit ce gătește maestrul bucătar, soarele. Aveam o scuză în fața celor care, ca și mine, erau îmbrăcați în toiul verii cu blugi buni la toate și orice, dar mai ales, deja îmi pusesem în gând să-mi caut rapid o pereche modernă cu rupturi confecționate direct în fabrică.

Asa mi-am zis, o ruptură mare să fie clar între picioare, una pe o pulpă, alta pe cealaltă, și una barosană pe cur. Materialul să fie ținut de ațișoare ca la slipurile femeilor, culoarea să fie alb indigo pentru a nu reține temperaturile înalte, cât să aibă și acea tehnologie inovatoare de a absorbi apa. Ăia blugi adevărați, tăticu! Sunt cumva forțat de locul de muncă în a purta „prelata” aia pe mine vara, prin urmare, nu mică mi-a fost surprinderea să găsesc ieri între craci ditamai ruptura ca bunăvoința atotcunoscută a lui Dumnezeu. Barosane, mi-ai ghicit gândurile instant, i-am zis făcându-mi semnul crucii prin broboane de transpirație. Aveam nevoie și de aer.

Acum, ce să fi făcut? Aveam o dilemă. Colegele mele trebuiau să vadă ruptura sau nu? Râdeau ele de mine văzându-mi în toată splendoarea chiloții mei roșii minusculi pe care scrie kiss cu plăcere? Cu întrebările astea în minte, tot căutând să merg într-o parte fandosindu-mi mersul precum al lui Mr. Bean, tot orientându-mă să nu mă ridic de pe scaun invocând o durere, ba de picior lovit la jogging, ba de stomac cu toată arhitectura lui complicată, ba de capul meu arhichinuit de soare, am suferit în tăcere. În fine! Ajungând acasă calculând din mers cam cum voiam eu să mă arunc în brațele dușului cu tot cu blugii ăia rupții aruncați la gunoi, sătul fiind de căldura sufocantă zeci de grade de la brâu în jos, am constatat, cu toți blugii mei rupți intre craci a aerisire, că mi se făcuseră ouăle ca-n poza din prezentare. Așa că, nu purtați blugi vara. E nasoală treaba!