978x0

Bună ziua dragi prieteni ai stațiunii Nicula! Bun venit în fața cazinoului marii biserici cu mic cu mare, bronzați și albi ca laptele, masculi și dame, săraci cu duhul și bogați spiritual! Sunt gazda voastră de astă seară, Credinciosul! Astăzi vom fi filmați de Trinitas TV, deoarece spre deliciul vostru și al meu, pe scena fașionistă cât și pe carele alegorice ale cluburilor de noapte ale diferitelor biserici donatoare vor defila ultimile răcnete în moda bisericească, duhovnicească, cerească și neapărat regească. Cu aur mult și din belșug.

Așadar, chiar acum pe scenă își fac apariția, în mersu’ le e leganatu’, moaștele sfintei Doroftea înțolite direct de la Paris în linii drepte cerești trase, toate având aferentele strasuri colorate cusute manual de arhimandriți popiți maeștri în arta croitoriei. Le mulțumim fetelor în aplauzele celor care se târăsc pe dealul din față!

Acum să nu dați ochii peste cap și sa nu leșinați, doamne și domnișoare, fiindcă intră pe scenă chiar acum aplecați către înainte pe muzica DJ-ului Vasile, călugării de la schitul Bărbosul din munți, musculoși pe sub mantiile negre, da’ nu-i vedeți că e rușine, mântuiți și munciți prin coclauri și poieni, fluierași de dor și jale pentru băbuțele din vale. Ei ne vor prezenta, satisfăcuți intre ei, noile materiale din mătase cu fir de platină scrobite în apă sfințită cu aracet din acela alb imaculat de-a pururi, cât și ultimile tendințe de șlapi negri având brodată eterna cruce aducătoare de galbeni grămadă în visteria lor. Le mulțumim băieților în aplauzele celor care încă se târăsc pe dealul din față.

În continuare, pe scenă or să apară pe rând nenumărate măicuțe sexi să fie doar la ele, ce rele!, starețe trecute de vârsta a doua, lingăi patriarhi în formație completă, arhiepiscopi în grup, preafericiți că noi suntem triști, preamăriți de înalți ce sunt, diferite moaște adunate și inventate, toți urmând a vă prezenta ultimile tendințe ale modei ce ne fraieresc  bucură pe toți pe față și pe dos cu diverse tivuri luate de pe pământ, și nu din ceruri. Vă las cu ei, eu mă duc să fac un traseu întru rugăciune pe muntele din apropiere. Distracție maximă!