frica-uimire-shutterstock

Mai ieri, alaltăieri, stăteam de vorbă, cum altfel, cu un prieten despre gagicile care treceau pe lângă noi în mersu’ le era leganatu’, despre berea rece ce tocmai făcea franjuri de spumă la gurile noastre ahtiate după răcoreală, despre fotbal și de bunăciunea de farsă trasă de dinamoviști, steliștilor, despre viața e frumoasă și câte și mai câte cuprinse în nisipul gălbejit de soare și apa ce ne chema la ea, nebuna.

Cum mai făceam și noi câte o pauză cum îi stă bine omului modern de a-și arunca câte un ochi pe facebook, asta pentru a vedea ce-i mai fac prietenii virtuali și în a fi cât de cât la curent cu știrile zilnice, hop, în față mi-a sărit ditamai subiectul cu referire la mâncărimi. Bă, sa fiu al naibii! Deci asta vorbesc femeile când se întâlnesc la șuetă de stau cu orele la gargară?, i-am spus nedumerirea mea prietenului meu de pahar. Despre mâncărimile intime?

Ce faci, dragă? Ce mai zici? Cum a decurs ziua de muncă? Ce ți-ai mai cumpărat? Ce te-a mai mâncat azi? Hai fatăăă, că nu te-ai scărpinat îndeajuns! Trebuia să-l rogi pe tipul ăla musculos de la club s-o facă mai cu spor. Hai lasă, ca nu te plâng eu pe tine! N-o sa ramai nescărpinată!, îmi imaginez eu discuția între două tinerele stând picior peste picior la o terasă având cafeluța  în față.

Auzi, colega? Pe tipa de la Resurse Umane cine-o scărpina-o? Văd că de la zi la zi este mai înfloritoare și mai zâmbăreață. Nici măcar nu ne mai salută de la o vreme. O fi directorul? Hmm, îmi vine să râd, moșul ăla nici măcar să frece cu buricul degetelor nu mai este în stare. Mi-a zis mie Rodica de la Taxe și Impozite c-a pus-o dracu să cedeze la scărpinatul lui, dar c-ar fi rămas după cu mâncărime și mai puternică, parcă le aud pe cele două funcționare trecute totuși de vârsta la care mâncărimea n-ar mai fi o problemă.

Cum încă nu citisem tot articolul cap coadă să văd la ce se referă pe de-a întregul, mi-am dat seama că eu, în neștiința mea, căzusem fără să vreau în capcana limbii române înțelegând pe dos totul. Mâncărimile astea în zona intimă a femeii nu se refereau strict la prostiile pe care le debitasem eu mai sus, ci doar la acea suferință provocată în acea zona umedă, întunecată și călduță, un mediu perfect pentru iritații și mâncărimi. Chiar așa a menționat în articol tipa care a debitat tratatul de vindecare, sa moară mâncărimea mea de necaz care m-a cuprins tocmai acum.

E, la bărbați e altceva, îmi zise cu năduf prietenul meu tocmai trăgându-se de cusătura blugilor. Bă, se ia asta? O fi contagioasă?, l-am întrebat uimit mai să-mi duc și eu mâna la prohab a sperietură. Nu, măăăă, mi-a zis el râzând. La bărbați doar se scumpesc porcii!

P.S. Pentru cine nu crede în presa din Romania, luați de aici linkul

https://www.cosmopolitan.ro/sanatate/de-ce-ai-mancarimi-in-zona-intima