greedy-fiend

Îl întreabă unul pe Cioloș: sunt 4 milioane de români cu palmele crăpate, domnule Prim ministru, care muncesc pe meleaguri străine. Ar trebui să aveți în vedere treaba asta și să luați în calcul ce ar însemna ca acești oameni, într-o bună zi, să se întoarcă acasă. Ce le oferiți?

Omul are dreptate într-un fel, întrebarea fiind pertinentă pe acolo prin străfundurile bunului simț, dar ar fi căzut mai bine dacă nu era adresată tocmai când Cioloș informa pe pagina lui de facebook că a fost în Amatrice, în zona afectată de cutremurul din 24 august. De fapt, aici am vrut să ajung, la talentul românilor de a călca pe lângă subiect cu deosebită perseverență fără a gândi câtuși de puțin, de a nu citi totul până la capăt fiind convinși că titlul le-a spus totul, dar mai ales, să scrie ei acolo ce-i doare, ce-i frământă.

Ce dacă suferă tot niște români pe unde au căzut o grămadă de clădiri, ce dacă alții ca ei cu palmele la fel de crăpate au murit nevinovați sub niște dărâmături oferite cu ghinion de soartă, ce dacă câțiva copii și-au îngropat viitorul pe meleaguri străine! Românul știe una și bună. Ce este al lui și nimeni nu mai suferă ca el. Da, suferi și tu, îți strigi chinul pentru că n-ai unde, te văicărești sperând ca un cineva îți va da un răspuns real, dar tocmai atunci ți-ai găsit, când alții mai năpăstuiți ca tine își strigă oful prin intermediul Primului ministru?

Acolo în Italia, unde mulți români forțați de timpurile astea în care trăim au plecat să câștige o pâine, au murit niște oameni, niște semeni de-ai noștri, niște frați. Nu ai respect față de ei? Te gândești la tine mai mult ca la alții, la burdihanul tău, ești un coaie trist care își vede doar propriul interes? De la Paraziții zicere, un refren cu dedicație numai ție. Apoi, dacă aș fi fost în locul lui Cioloș, cu toate că el nu s-ar fi coborât în veci la nivelul de performanță scăzută a minții tale, ți-aș fi răspuns cu drag.

Da, omule, numai ție care mi-ai scris, îți voi oferi trei mese pe zi la restaurant, 2000 de euro bani cash doar pentru ca ai venit în țară, 50000 de euro la deschiderea primei afaceri, 100 de mii la a doua, plus câteva milioane pentru construirea unei vile cu douăzeci de camere. Cred că ar fi putut să-ți ofere mai mult, cred, nu sunt sigur, dar asta era bine s-o ai înainte de a pleca din țară. Bună creștere.