zona-parcari-calarasi-1440x564_c

Porțiunea de șosea între intersecția Centura vest spre Călărași este cea mai interesantă pentru a învăța vals cu mașina. Clar! Numai valuri pricepute în onduleuri, când prea fine, când prea bădărane, când prea-n piruete, când prea în rotiri. Dacă pe străzile orașului se pot învăța o mulțime de figuri din breakdance-ul cutremurat, cu posibilitatea de a va scrânti câte o bucșă sau un pivot, de a face lumbago pe la amortizoare sau chiar de a va lua-o roata la rock and roll, e, pe porțiunea de șosea în discuție se pot învăța pașii valsului nemuritor. Ce poate fi mai frumos pe lumea asta? Spuneți voi! Dacă și partenera mea, săraca mașină, se uita cu oftat la mine mai să-mi smulgă o lacrimă amara de durere, ce mai vreți!?

Acum sa fiu serios și să mă întreb retoric cu mâna la bărbie. A cui este porțiunea aia de șosea, cine o asfalt-o, cine o administra-o de nu-l dor și pe el șalele, pe unde or circula mai marii din administrație de nu iau nicio măsură în a o remedia? Cu racheta, elicopterul, cu avionul sau deltaplanul?

Întrebările astea mă macină de câte ori circul pe drumul acela care, la orice oră din zi și din noapte, îmi oferă cu deosebită satisfacție lecții vălurite, ba având capul în plafonul mașinii cu riscul strâmbatului de gât, ba cu stânga-dreapta mai să mă amețească de atâtea mișcări în spirală. Oare să fie bătaie între antrenorii județului știindu-se marea plăcere a lor în a-i face pe călărășeni să danseze? Oare se înghesuie mai toți să nu asfalteze drumul până ce și ultimul începător cu lămâia în parbriz nu a învățat mișcările de bază ale valsului cu mașina? Nimeni nu știe! Cert este că am devenit profesionist în dans datorată trecerilor prin zonă cu absolvire magna cum laude, asa că, solicit forurilor responsabile tranziția la următoarea lecție de dans. Ce ziceți de tango?