poza-cu-cel-mai-mare-impact

13669518_1744264509182849_1850594623669574123_o

Întotdeauna m-am imaginat un fotograf profesionist care să imortalizeze chipul perfect, imaginea superbă oferită de natură sau acea ipostază unică din viața oamenilor numai de mine cuprinsă. Mereu m-am visat acolo surprinzând momentul acela în care fotografia să spună totul fără a scoate niciun cuvânt, acolo unde îmbinarea între sentimentul special creat în a cuprinde emoțiile statice să fie într-o uniune strânsă cu plăcerea de a oferi lumii imagini neștiute, locuri diferite, reproduceri perfecte. Doar atât. Nimic concret care sa-mi pună în practică visurile mele legate de fotografie, așa că, am rămas la stadiul de fotograf amator.

De aceea, sunt un mare admirator al celor care, prin pasiune și entuziasm, au dus fotografia la alt nivel, la un alt mod a simți vraja peisajului, de a simți acea altfel de dragoste pentru locuri umblate sau neumblate, de a oferi și celorlalți amintiri imortalizate cu profesionalism prin timpul oprit în loc pe obiectiv.

Am rămas surprins prin preumblările mele pe facebook când, am dat, din greșeală, de o o fotografie ce surprinsese minunat o  zonă a Călărașiului, al meu drag loc în care locuiesc. Curios din fire am intrat pe site-ul pentrucalarasi.ro de care aparținea fotografia, nu mică fiindu-mi mirarea să găsesc, nu numai imagini din viața orașului, ci și stări, emoții, amintiri.

PentruCălărași.ro este un proiect menit să promoveze frumusețea orașului Călărași (și a împrejurimilor) și vrea să transmită sentimente prin fiecare moment artistic publicat pe site. Suntem o echipă în plină ascensiune, unde fiecare contribuie cu material propriu pentru un Călărași mai bun. Vrem să arătăm diferite locuri, privite prin obiectivele noastre, poate nu le-ai văzut cum le vedem noi, poate nici nu știai că sunt acolo, încercăm să punem orașul într-o altă lumină, una văzută prin ochii unor iubitori de fotografie.

– Cea mai vizualizată fotografie de pe Facebook (realizată de Virgil Ene) a avut un impact de peste 40.000 de oameni și a strâns peste 1800 de like-uri și 280 de distribuiri, fiind preluată și de multă lume pe conturile personale.

– A fost principalul partener media al evenimentului „Prima Bicicletă – Ediția 2016”, materialele foto și video rezultate din eveniment bucurându-se de un impact de peste 7000 de oameni.

– Cea mai recentă realizare este colaborarea cu echipa de fotbal AFC Dunărea Călărași, pentru care Cosmin Șuțu (portrete jucători) și Alexandru Botezatu (galeria foto) au făcut pozele oficiale de prezentare a jucătorilor, acestea regăsindu-se pe site-ul afcdunareacalarasi.ro

 Echipa PentruCălărași a fost prezentă la toate evenimentele mari din municipiul Călărași și puteți găsi albume foto cu fiecare, pe pagina de Facebook.

 În prezent, pe pagina de facebook există un concurs, premiul fiind o sedință foto, unde vă puteți înscrie până la sfârșitul lunii septembrie.

http://www.pentrucalarasi.ro

http://www.facebook.com/PentruCalarasi

http://www.instagram.com/PentruCalarasi

Asa că, m-am hotărât, ca prin ceea ce am scris mai sus, să-i invit pe călărășeni, și nu numai, pe toți care apreciază frumosul în stare pură, să intre pe site-ul băieților de la pentrucalarasi.ro și să admire. Merită.