dragulin-360x270

Ținând cont că mai actualii aleși liberali de prin Senat sau Camera Deputaților nu au avut treabă și nici nu au clin în mânecă cu județul Călărași, unul dintre ei fiind tocmai de unde se agață harta în sticla de palincă, mai altul de pe unde se fabrică gustoasa Albacher, mă gândeam că n-ar fi rău în a-mi da cu părerea despre ținta impusă strategic de partid grupa locală, etapa de seniori. Și anume, ca la alegerile din iarnă, cu joc de glezne și încălzire ușoară, acest partid care m-a dezamăgit crunt în ultimul timp, să câștige 3 locuri de deputați și 1 de senator. Bun target, adevărate soluții pentru a scoate județul din anonimat, mărețe ambiții!

Numai puțin, vă rog! Înainte de a ne oferi ochilor dorințele de glorie ale dânșilor, de onoruri, de captivante pretenții realizabile sau nu, n-ar fi mai bine să ne explice măriile lor, tot așa frumos delicat, clar și apăsat, cam ce, cum și în ce mod s-au implicat foștii aleși în a le fi de ajutor celor care i-au ales la precedentele alegeri? Aici nu mă refer strict la o bucată de pâine aruncată unor amărâți în puținul timp liber de sofisticați. Sau la o tăiere de pamblică simandicoasă, aranjată în așa fel să dea bine în fața alegătorilor foști păcăliți. Nu, ci la ceva concret care să ne arate nouă, tuturor, că au avut de-a lungul mandatului ceva acțiuni, propuneri legislative, luări de cuvânt sau măcar un amărât de lobby în favoarea județului Călărași. Știți de ce? Să nu mă demoralizez mai mult de atât cu acest prea umflat Partid Liberal. Și să nu-l votez fără urmă de îndoială.

Dan Ștefan Motreanu – Născut în Orăștie, județul Hunedoara. Domiciliul său este în Alba Iulia. Deputat în circumscripția electorală nr.12 Călărași, colegiul uninominal nr.3

Raluca Surdu – Născută în Târgu Mureș. Domiciliul său este în Snagov, Ilfov. Deputat în circumscripția electorală nr.12 Călărași, colegiul uninominal nr.5

Ștefan Liviu Tomoioagă – Născut în Vișeul de Sus, Maramureș. Domiciliul, pe la hotel? Senator în colegiul uninominal 1 din Circumscripția electorală nr.12 Călărași.

Citind din întâmplare de averile barosane mentionate pe la 2013 într-un ziar oarecare, greu de crezut că ar putut fi strânse cinstit într-o viață de om, averi ale unor „aleși de Călărași”, mi s-a năzărit să-mi pun semnul de întrebare care m-ar determina să fiu circumspect în a mai vota așa ceva depărtat sufletește de meleaguri călărășene. Cum eu consider că străinilor nu le pasă și nici nu-i atinge la sensibilitate problemele călărășenilor, parcă aș îndemna la revoltă împotriva partidelor care au pe listă alți candidați din afara județului. În cazul de față, Partidul Liberal.

Vasile Nedelcu – Născut în Vutcani, Vaslui, pensionar călărășean, ce i-o mai trebui candidatură?, este cel căruia i s-a dedicat o carte și bravo lui!, cel care, printre alte frunzărite propuneri legislative care mai de care mai științifico fantastice, a tras-o și pe asta cu  modificarea Legii nr.53/2003 – Codul muncii, în vederea declarării „Zilei Naționale de Rugăciune” ca sărbătoare legală nelucrătoare. Imediat mi-am zis în gând. „Omul ăsta merită ales!”

Despre celelalte două propuneri ale liberalilor, Marian Drăgan și Răducu Filipescu, noi nouți în a reprezenta Călărașiul prin structurile alea caraghioase care ne decid nouă legile, rămâne să ne convingem în viitorul apropiat. Cel puțin ei fac parte din cotidianul vieții politice și economice al orașului, iar dacă ne vom înșela în privința lor, ne-o vom face pe mâna noastră. Lucru manual de politician local se va numi atunci. Poate cei de la centru nu ne vor băga pe gât cei trei intruși gen enumerași mai sus, dar nici pe Petre Roman ciolanul nu i-a ajuns niciodată sau vremea lui a trecut demult, și nici pe Mariana Câmpeanu care a fost implicată în scandalul pensiei de invaliditate.

Mariana Câmpeanu a fost acuzată că pe vremea când ocupa funcția de Director al Casei de Pensii Ilfov (2005), a dat soțului său cel mai mare grad de handicap în doar două săptămâni de la depunerea dosarului de pensie. Ca urmare d-ul Câmpeanu a beneficiat de pensie de handicap de gradul unu, precum și indemnizație de însoțitor fără ca la dosar să se fi depus în clar certificate medicale care să ateste bolile de care suferea. Conform calculelor efectuate de către jurnaliștii de la Centrul de Investigații Media, acesta ar fi încasat din momentul acordării sumelor acordate, un total de circa 54.000 lei numai din indemnizația de însoțitor. 

Cu toate astea, este binevenită la Călărași! Așa că, am de așteptat, ori cu eventualii senatori Răducu Filipescu sau Marian Drăgan plus alți candidați de-ai noștri locali pe la deputați, ori deloc cu Partidul Liberal. Și totuși, la dracu! Unde nu se votează PNL, va câștiga PSD. La Călărași nu există altceva. Ori unii, ori alții. Cu părere de rău, PNL-ul mă atrage, dar mai îmbunătățim și noi ceva? Apropo, alții mai tineri n-au găsit?

Articolul din Actualitatea de Călărași aici