maria-tereza1

Trist, tare trist! Auziți voi, oameni buni! Cum a venit acum un mare istoric pe numele lui Gunther Frauberger și a dat-o pe adevăruri stricându-mi impresia lăsată încă de la începuturile învățării istoriei, începuturi în care, Maria Tereza era subiect de glume și de înjurături mai perverse la adresa colegelor de școală și a prietenelor mai apropiate. Cică, să pățești ce a pățit  Maria Tereza!

Așa era legenda, ce să-i faci că nouă, ăstora mai tineri și mai zbanghii de fire, chiar ne plăcea să credem că împărăteasa a murit eroic sub corvoada unui cal nărăvaș pe care îl biciuia nesătula să o călărească și iar s-o călărească. Fără șa, vă dați seama? Cicăăă, ar fi fost și nimfomană plăcându-i să ia la rând regimente întregi de soldați, unul intra, altul ieșea, că dacă ar fi venit vreun război, îi găsea inamicul la bustul gol pe toți cu împărăteasa în frunte.

Vine ăsta acum și îmi ia toată povestea de-a fir a păr, legenda ar zice unii!  Mi-o ia și târăște prin toate cercetările lui prin biblioteci de prin Austria și Germania, încercând să-mi demonstreze mie că, Maria Tereza a fost doar o admiratoare a cailor pe bune, doar cu mângâieri nevinovate într-o îndrăgostire amicală om animal, ba chiar în țesălări prietenești de întreținere. Ca într-un final, să ajungă și la banala concluzie că, împărăteasa ar fi murit în patul ei de hemoragie cerebrala, singură, tristă, amărâtă. Istoricul ăsta n-a avut de lucru, chiar nu putea să treacă cu vederea peste această legendă!? Ce dracu, mă!

http://www.atlas-geografic.net/de-ce-murit-maria-tereza-adevarul-despre-viața-erotică-împărătesei/