7martiefondbun-1331138488

N-aș fi îndrăznit pe subiect, dacă nu vedeam la tv părerea unui puști despre viitorul lui job. Că i-ar plăcea, ba chiar era hotărât pe treabă, să devină în viitorul apropiat un psiholog specializat în metodele de apărare ale femeii în fața diferitelor moduri sistematice enumerate de bărbatul cuceritor, pentru ca aceasta să fie ferită de atacurile în valuri venite dinspre partea adversă. Adică, ceva de genul, punct ochit cu apărare beton, punct lovit cu refuzuri bine studiate, fără gargară multă stat la discuții cu masculul ce vrea agățare și doar atât, fără câte în stele și în lună oferite cu scopul precis al sexului, fără lingușeli nenumărate doar gura e de el. Vezi-ți de treaba ta, mârlanule!, ar veni din gura ei cu indignare.

Apoi, când eram pe punctul de renunța la ideea de a scrie despre cum nu se cuceresc femeile pas cu pas, cum nu se impresionează ele, mi-a căzut în fața privirilor un articol al unui blogger care aborda subiectul amantei pe care el nu ar fi putut-o avea niciodată. Sau n-ar fi vrut-o. Doar spicuind, cum avea el un prieten care avea o amantă, și mai toți din cercul lor râdeau de el sfătuind-l să renunțe la ea, ca apoi, să curgă pe pagină părerea despre cum și ce nu este bine din punctul lui de vedere. Ce urât! Claaar! Articol cu țintă spre inimile frumoaselor care cred și speră într-o viață de familie superbă, cu un soț iubitor care nu poate călca strâmb, cu ai lor copii nenumărați, și alte plăceri generate de forma socială de bază realizată printr-o căsătorie, exact așa cum ar fi trebuit să fie lăsată cu gură credincioasă de Dumnezeu. Dar El nu a vrut doar atât! A vrut și diversitate.

Și atunci, m-am enervat, știind de pe pagina mea care are ca urmăritori optzeci și ceva la sută femei și doar restul bărbați, că trebuie să fii al dracului de vrăjitor încât să spui la televizor sau să scrii pe blogul tău exact ce vrea femeia să audă, știind că tocmai contrariul le cucerește zâmbetul într-o diversiune de toată eleganța. Tehnică dusă la perfecțiune de a îmbrobodi genul sensibil cu scopul clar de a le câștiga aprecierea, transformată în aplauze pe stradă și în cercul de prietene de la școală, în cazul primului,  vai, dragă, ce bine le-a zis blogger-ul acela despre amante, ale dracului curve nenorocite că nu se mai satură de p..ă, să curgă like-urile, șampania să curgă!,  în cazul celui de-al doilea tip.

Cum tu, bărbat în devenire, să-ți dorești asemenea meserie de a lua apărarea femeilor, când scopul tău în viață lăsat moștenire de la Adam este tocmai de a le descoperi frumusețea trupului, de a le cuceri în toate cele, de ale găsi secretele până în cele mai ascunse unghere? Până te însori, măcar! Lasă meseria asta la îndemâna femeilor!, parcă îmi venea să-i strig. Cum tu, bărbat cu râsul la tine bine dezlegat la băutură, scriitor de texte cu fixație în ajutorul genului sensibil, poți să-ți critici amicul, chiar dacă omul a greșit, dându-te ofertant cititoarelor că ție nici usturoi nu ai mâncat, nici gura nu-ți va mirosi niciodată? Halal de ei! Cu regret în glas, știind că femeile sunt mai multe ca bărbații pe pământ, declar aici pierderea a doi colegi de nădejde pe câmpul de luptă. Ducă-se!