Nu vreau să trag în nimeni, ba chiar vreau să ajut edilii locali să pună mai bine geana pe cei care ne vopsesc trecerile de pietoni. Alea roșii colorate frumos, să nu le deochem noi pe ele de frumuseți!? Care șmecher dinamovist o fi ciordit din vopseaua rutieră roșie ca focul să ne poarte norocul orașului nostru? Cine ne-o fi lăsat vopseaua mai lungă la vopsire și cine a îndrăznit s-o îndoaie să-i fie și lui trebuință pe acasă? Eu nu, să-mi fie cu iertare! Mi-ar fi trebuit și mie de-o emblemă a clubului, doar sunt câine roșu de când mă știu, dar un nene muncitor de pe acolo nu a vrut sa-mi ofere la ciubuc nici măcar o picătură. Cică, să vin mâine dimineață, mai pe răcoare. N-am să mă duc! Nu vreau să mă vopsesc de rușine.

Când s-a făcut prima vopsire de la 5 Călărași? În perioada alegerilor locale, dacă nu mă înșel? Ei bine! Au trecut 5 luni? Cam așa arată trecerea de pietoni din zona respectivă. Seamănă cu o operă de-a lui Dorel? Nici gând!

photo_0163051710yesnqe-1

Și ca să nu se supere lumea pe mine, spicui ceva fragmente din fișa tehnică a unui tip anume de vopsea rutieră găsită pe google. Marcajele rutiere convenționale se realizează din vopsele clasice pe bază de solvent organic sau cu vopsele ecologice pe bază de apă. Durata de exploatare normală este între 6 și 12 luni. 

I-am acordat circumstanțe atenuante muncitorului care dă bine cu pensula pe șosea, totuși, era aproape termenul minim de garanție de 6 luni, așa că, sprinten cum mă știu, am luat-o la pas întins către intersecția de la Agricol. Voiam să mă conving dacă vopseaua de diluează văzând cu ochii, bașca dacă un cineva mai organ verifică calitatea acesteia. Când speram, credeam, visam c-am să găsesc frumusețe întreagă pietonal colorată, hop, dezamăgirea mă cuprinsese pe după umeri mai să sufoce de plăcere. Idem și la fel cu aceea de la 5 Călărași? Și dată mai de curând, nu-i așa?

Chiar nu mă pricep dacă vopseaua asta roșie se servește în barurile din oraș, dacă se folosește ca un carburant la mașinile folosite de noi, ori se utilizează cu succes la pus varză. Să mor de știu! Dar știu că vopseaua asta n-o să reziste termenului de garanție pe care-l dă orice comerciant decent de vopsea rutieră prezent pe google. Ne-om fi luat-o în freză (să nu spun ceva porcesc) și cu banii luați din buzunarul nostru?  Și ca să închei ce am avut de spus în ritmul poveștilor de succes, postez trecerea de pietoni de la Orizont vopsită ieri, totul în regim de artificii pe cerul orașului. Orbitoare, nu?

photo_0163051748fcsmvt