646x404-4

I-am solicitat printr-un mail lui Bruce Willis să-mi îngăduie să scriu o mică adaptare la filmul în care a jucat impecabil în lumea aflată între trecut și viitor, între luciditate și nebunie, între vis și realitate. I-am zis cu rugămintea de a-mi permite să preiau denumirea filmului Armata celor 12 maimuțe a cărui acțiune are loc în anul 2035 când omenirea subzistă într-o dezolantă lume a morții, urmare a distrugerii în proporție de 99% a populației Pământului, și s-o transform în ceva la fel de fantastic, dar cu acțiunea în zilele noastre. În rolul principal, un deputat PSD de tristă figură care, ca și alți parveniți pe meleaguri călărășene, va candida pe listele locale ale partidului roșu, pentru că noi, spectatorii de rând și de multe ori păcăliți ai lumii atât de speciale a cinematografiei politicii, să-l nominalizăm la figura anului în Camera Deputaților. Zmeura de aur ar merita.

De ce zic asta? Deoarece, mai ieri, alaltăieri, când am vrut să mă duc la frizeria de la Complex pentru a-mi da ciuful jos ce deja îmi depășise ca mărime gâtul meu extrem de scurt, am fost oprit, la intersecția Pompierilor cu București, de doi tipi îmbrăcați în haine militare care mi-au pus imediat în piept ditamai Kalașhnikov-urile.

Ce doriți? Unde vă duceți? Ce căutați?, m-au luat imediat la rost matahalele care aveau accent mai spre mama Răsie decât de-ai noștri mai românași get-beget. Eu? Mut de uimire!

Pă, pă, păi, aș vrea să ma duc la frizeria aceea, le-am arătat, bâlbâindu-mă, locul unde aș fi vrut să ajung.

Aveți permis de liberă trecere?, mă întrebă ăl mai blond spălăcit ce avea moaca de killer rus la el.

Dar ce se întâmplă în orașul meu, pe strada mea, pe muzica mea? i-am întrebat rapid ca nu cumva cei doi să se grăbească în a mă goni de prin zonă. Ce sunt cu tancurile acelea după colț, de ce este barieră pusă, de ce s-au săpat tranșee pe timp de pace? De ce tocmai în orașul meu?, au fost întrebările mele puse la foc automat asezonate cu ceva aruncări de grenade verbale către ei.

Nu mai stau acum să vă povestesc de faptul că au încercat să mă aresteze pentru încălcarea voită a unei proprietăți particulare, ei fiind soldați ai Gărzii Naționale a României cu un mic experiment făcut aici, la Călărași. Nu mai stau acum să vă povestesc înjurăturile mele la adresa inițiatorului, deputat NicolicIa, pe numele lui, celui care i-a venit ideea asta năstrușnică de a depune un proiect de lege pentru înființarea Armatei unei singure maimuțe, și nici n-am să vă spun motivul pentru care nu am să-l votez niciodată pe acest cvasi-necunoscut pe plan local. Să nu uităm că i-am cerut voie lui Bruce pentru a redenumi atât de propusa denumire de Gardă Națională cu deja celebrul titlu de Armată unei singure maimuțe. Acum să nu fie lumea răutăcioasă să mă întrebe cine e maimuța, că nu vă spun. Asta este!

Dar pot să vă spun următoare: acest Eugen NicolicIa este deputat hipopotam nemuritor din 1992 încoace non-stop fără pic de pauză, semn ca i-a venit vremea să se retragă pentru a-și recruta viitoare armată cu toate dotările debitate de acesta. Putem să-l ajutăm? S-a născut în comuna Traian, județul Olt, fost viceprimar la Drobeta Turnu Severin, ales deputat 1992-1996 în circumscripția electorală 5 Mehedinți, ales deputat 19996-2000 în circumscripția electorală 26 Mehedinți, ales deputat 2000-2004, 2004-2008, 2008-2012 ( iar mă?) în circumscripția electorală 27 Mehedinți, astăzi (a mai schimbat și el traseul) deputat de Buzău ales în 2012 în circumscripția electorală 10. Nu-l cunoșteam și, chiar mă durea la bască ce-a făcut, cum a furat la viața lui, aici înjurându-l și pe el la grămadă cu ceilalți parlamentari toți o apă și-un pământ, dacă nu citeam despre el că este propus la Călărași pe listele PSD-ului în rolul unui soldat universal galactic care să resusciteze județul. Cu ce, mă?, i-aș întreba eu pe ăștia care conduc PSD-ul local? Cu ce? Cu propuneri d-astea științifico-fantastice, gen înființarea Armatei singurei maimuțe? Cu ce?