sarbatorile-vin

Într-un colț de lume, într-un vechi castel, se pune la cale noul plan de sfârșit de an. Lume multă, naționalități diferite, voci ridicate, legile adoptate. În balamucul creat se pun la punct tactici de împresurare cu bucurii ale tuturor pământenilor, fără a omite pe niciunul, se fac hărți pentru stabilirea traseelor pe care or să circule mesagerii fericirii, se întocmesc liste lungi de kilometri și kilometri având numele celor cuminți pe ele, se făuresc cadouri care de care mai diverse pentru a aduce fiecăruia zâmbetul pe buze, se caută idei diverse, concepte nemaiîntâlnite, unice în felul lor.

Se fac ultimile pregătiri. Se leagă harnașamente în sentimente de mulțumire pe caii putere, se verifică iar și iar uleiul satisfacției sufletești, se pune antigelul bunei dispoziții, se turează la maxim distracția încălțată deja cu patru ori patru voioșie. Lume multe în jurul boxelor unde se verifică totul pentru ultima dată, mecanicii desfac și iar fac, se strâng la bărbie căștile piloților îmbrăcați colorați numai în alb și roșu, sunt supuse cercetării amănunțite mașinile zburătoare cărora li se administrează carburant să ajungă la toată lumea, se dau indicații de ultim moment, se fac strategii, se schimbă priviri. Start!

Se aud că vin. Tropăitul lor va zgudui buzunare și saltele. De sub ele va sări banul ce se va pierde printre rafturi. Auziți!? Armăsarii călăriți de ele vor necheza a fericire dusă din trap în trap către noi, ăștia care nu uităm în zare, așteptându-le. Acum nu vom mai pârjoli pământul și nici nu vom mai seca fântânile pentru a fugi care încotro, ci doar ne vom îmbrăca cu răbdare pentru a face față puhoaielor prietene de data asta. Îmi voi scoate armura de pe cardul betonat în portofel, îmi voi ascunde săgețile otrăvite în debaraua uitărilor, îmi voi scrie pancarta cu mesajul colorat a o bună găzduire, ca imediat după, pregătit, să urlu din rărunchi a simpatie. Vin sărbătorileeee! Le auziți?