hamburgerul-care-nu-ingrasa-ei-bine-exista-in-sua-dar-il-poti-prepara-si-tu_size1

În mall, dimineața până-n aproape de prânz când lumea nu era grămadă, eu cu ai mei ne-am așezat la o masă oarecare. Aveam de unde să alegem. Dornici de o mâncare americană sănătoasă ulei din belșug, grăsime mult prea gustoasă ca s-o iertăm, prăjeală îndeajuns cât să ne facă pofta mare, am belit ochii la pozele afișate reclame pentru a ne hotărî cam ce ne-ar face bine ficatului nostru. O viață avem, ce mama dracu!

Lângă mine, la rând, o tipă bine ca animal, figurantă puțin și mimica feței o caracteriza către nesuferită, puțin plinuță în copane, în țâțane și alte emoticoane, se rățoi la cei doi copii ai ei, o fată și un băiat cam pe la 10-11 ani fiecare, pentru a se hotărî odată și odată ce meniu să-și comande.

– Flavius, te rog scoate mâna din gură și spune ce dorești! Acum, uite cum se uită nenea la noi că facem circ aici!, îi strigă iar copilului, nu înainte de a-mi arunca un zâmbet larg cam de 50 metri lungime cu toate buzele ei roșii fioroase în văzul meu. Văleu!, mi-am zis în gând, e o sperietoare d-aia de care găseam pe vremuri la bunici la țară.

Rafaela, tu? Spune-i lu’ tanti ce vrei să mănânci!, îi spuse zgâlțâind-o în același timp de mânuță cu furie. O dragă fă!, îmi venea să-i strig frumuseții, eu neavând nicio grabă în instalație pentru ca respectiva să-și justifice purtarea.

În fine! După ce Flavius și Rafaela și-au comandat fiecare câte un meniu sănătos din care, cu satisfacție pe chipurile lor, făceau parte nelipsiții cartofi prăjiți și valoroasa coca cola, după ce amândoi și-au luat o gustoasă prăjitură cu bezea pentru a se îndulci în fața crizelor de neam prost ale mamei, am auzit-o pe tipă comandând.

-Vă rog! Eu aș dori un burger dublu, cartofi prăjiți separat, și…..o coca cola zero. Sunt la dietă, chiar nu vreau să fac exces!

Eeee, atunci, vânzătoare se uită la mine puțin blocată, eu la vânzătoare într-o uimire totală, iar dacă ea a reușit să se abțină din râs fiindu-i și jobul de așa natură cu rezistență calmă în fața inepțiilor oamenilor de tot soiul, eee, eu n-am putut să mă stăpânesc. Am zâmbit amândurora până mi-a dat râsul pe nas într-un hohot elegant de toată isprava, ca motiv îndreptându-mi privirea fix către trailer-ul unui film care rula tocmai atunci pe un panou de publicitate. Rădeam arătând cu degetul într-acolo într-o fantezie totală, gândind în același timp la dieta tipei respective cu burger și coca cola zero în meniu. Învățați, doamnelor, învățați! Mâine, poimâine, trecem la nivelul doi!