luna-plina-696x403Deseară va fi lună plină, mai plină ca de obicei, mai mare ca până acum, mai mândră de ea în toate cele, mai onorabilă cu prezicerile, mai sensibilă cu altele-n ea, în stele şi în căi lactee. Cine dorește superbe fotografii şi poveşti la gura caloriferului despre stările pe care le va trăi luna în momentul culminant al grandomaniei sale, să mă contacteze fără ruşine. Mie nu îmi este teamă de consecințele transfigurărilor din chipuri si efectul lor asupra optimismului meu. Clar!

Cum de lună plină se întâmplă tot felul de lucruri fantastice, fenomenale mai ieşite din real, m-am gândit să vin cu ceva sfaturi în avantajul bărbaților care, este posibil, vor fi surprinşi de anumite transformări din jurul vieții lor.

Din citite, ştiind că femeile la lună super mare se transformă cel mai repede în vârcolaci, lupoaice cu ghearele scoase la meciul de fotbal, lilieci de crepuscul, bântuitoare de soți care sunt la o bere, două, îi sfătuiesc pe toți bărbații ca, începând cu lăsarea întunericului până mâine dimineață în zori de zi, să fie precauți în a nu depăşi limita admisă impusă de tacita înțelegere cu ale lor consoarte. Să fie devreme acasă, să stea cuminți sub pat sau drepți la colțul de ruşine, iar dacă cumva ora 12 i-a prins prin pădurea cu sticle multe, prin peşterile cu goluri nenumărate, sau cine ştie numai ei stiu unde, să fie pregătiți cu niscai căței de usturoi şi o țepuşă ascuțită făcută ad hoc din coada de mătură care îi aşteaptă de obicei după uşă.

Mare grijă, frații mei! Transformările pot avea loc în orice moment de dragoste dat, în orice clipă de tandrețe maximă, după fiecare zâmbet oferit, după fiecare sărut dăruit. Luna plină din această noapte vă poate oferi numai surprize! Marea lună va scoate dracii din ele legați fiind de lesă la plimbare prin cartiere, cuțu, cuțu, îi va elibera jucăuşi pentru a vă pedepsi pentru greşelile făcute, ca apoi, odată domesticiți, voi şi nu dracii, să-i retragă mâine dimineață în cuştile universului. Avem noroc, totuşi, super’luna vine pe cer rar spre deloc. Cam pe la 2034 următoarea. De mâine iese soarele şi pe cerul nostru. Fără grijă!