61270122

Ochii mei beliți s-au mărit odată cu apropierea tipelor care alergau bezmetice urmărite, cum am constatat ulterior pe parcursul a ceva secunde, de trei polițişti cu ceafa lată ce dăduseră colțul de după un bloc, ditamai zdrahonii cu pulanele scoase a ciomăgeală. Ce să bați la ele, ce să rămână?, am întrebat eu cu vocea ridicată pentru a mă convinge dacă vreunul dintre oamenii legii înțelege ce vreau să zic.

Oricum, nu prea mă interesa dacă istericii polițai le prind sau nu pe fete,  eu doar voiam să fiu părtaş tabloului superb ce mi se înfățişa în fața ochilor mei de melc. Apropo, molusca lasă bale, nu? Cele trei feministe care manifestau la busturile goale în mijlocul unui oraş bulgăresc de la granița cu România, m-au câştigat de partea lor cât aş clipi, iar dacă nu le-am făcut un placaj ca la carte, made în cursurile de rugby, celor trei polițişti, a fost doar din cauza fricii de a nu înnopta într-un beci vecin cu săpun de trandafiri la cur.

Ce înscrisuri interesante aveau inscripționate pe piepturi,  ce jucăuşe  le erau îndemnurile, ce încurajări aveau de pe margine! Doamneee! Mi s-a părut chiar că, în goana ei nebună, una dintre ele mi-a zâmbit incitant aruncându-mi peste o țâță îndemnul de a mă ține după ea. Bârzo, bârzo! Sigur mă observase ca fiind cel mai adevărat suporter al lor.

N-am făcut-o, dar am rămas pe margine lângă alți lingăi ce priveau cu nesaț tabloul gratuit oferit de mişcarea feministă. Ce frumuseți, ce protest original, ce atitudine sfidătoare la adresa autorităților bulgare! Astea femei, nu româncele noastre frumoase care nu au pic de curaj să-şi apare drepturile!

Ia, de mâine o să depun actele pentru a-mi deschide un cabinet de consiliere a femeilor care vor pe viitor să-si susțină principiile. O să țin cursuri de feminism total bazat pe liberalism fără limite, o să compun sloganuri diferite în apărarea femeii pe placul lor să fie, o să le învăț arta alergatului în zig zag pentru a se face nevăzute din fața autorităților, toate astea la echipament obligatoriu bustul gol fără tendințe rasiste. Păi ce facem? Mișcarea feministă din România nu există? Ne lăsăm la bulgari?