media_146865268478063400

Oameni buni, mă numesc Vămintiar Marian, candidat independent al oraşului meu de suflet pe care, dacă voi fi ales ca ştampila să cadă pe mine cu noroc, îl voi face să se întoarcă după soare, lună, căi lactee, actiregularis şi alte galaxii demne de invidie. Deja am promisiunile la mine ținute la vedere, pentru ca lumea să se convingă că nu mint. Uitați! Teancuri legate frumos cu ață roşie şi cu fundițe. Alegeți-mă!

Strada principală o s-o pavez numai cu piatră de travertin, iar cele secundare, iluminate de candelabre împodobite cu cristale swarovski, le voi polei numai cu aragonit. N-aveați de unde şti, este? Legătura între cartiere va fi făcută numai de telegondole care vor circula gratuit, transportul în comun va fi doar prin autobuze Mercedes electrice conduse de imigranți americani, iar fiecare coorăşean de-al meu va primi gratuit o bicicletă colorată.

Oraşul nostru va fi cel mai verde, cel mai viu, cel mai sănătos! Multinaționalele în care vor lucra nemții, sclavii noştri, vor fi obligate să asigure lunar, fiecărui cetățean, o sumă cu trei zerouri europene. Supermarketurile cu capital străin, nesătulele, vor fi forțate să ofere zilnic coşul atât de necesar fiecărei familii, iar politicienii, în afară de mine, vor munci, alături de suedeji, olandeji, franceji, la canalizările oraşului, la gunoi, la alte munci nedemne unui călărăşean. Fiecare dintre voi va avea dreptul la o lovitură de bici dată cu sete pe cururile lor de politicieni mincinoşi. Promit!

Câte poduri peste Dunăre doriți? Cinci? Şapte? Uite aşa! Mirați-vă! Eu o să construiesc o duzină de poduri suspendate pe care o să umble liberă estetica, braț la braț cu flexibilitatea şi rezistența lor. Din sticlă de murano or să fie, nu din cingo d-ăsta de asfalt care se întinde pe roți după fiecare trecere du-te-vino. Portul oraşului va arată bestial, diagonal, senzațional! Portul lui Can de pe Coasta de Azură va fi mic copil pe lângă al nostru, jur! Lumea bună va fi toată lumea, iahturile vor dănțui pe apa curgătoare bine albăstrită, iar pasionații de bronz oferit de subjugatul soare vor lenevi pe punți pline de gagici cubaneze cumpărate pentru fiecare bărbat în parte. Valuri de turişti ruşi vor veni pe pasagere fluviale pentru a ne vizita mărețul oraş. Va fi odihnă continuă, distracție nelimitată, viață de huzur. Ia ziceți! Promit bine? Mă votați?