bani-din-cer

În ceruri se întâmplă acțiunea. Acum de dimineață toată lumea se trezește cu greu dezmorțindu-și oasele, un drac îi dă o palmă după ceafă altuia zbenguială în toată regula, o zână bună s-a trezit din greșeală în brațele unui împielițat ce a sedus-o cu zăhărelul tămâia să ajungă în patul lui, un înger se joacă cu un război colo în Siria, iar un altul cu o secetă în Sudan. Unul este negru, iar altul este alb, dar ce mai contează în această globalizare a cerului!? Amândoi manevrează la fel joystick-ul destinului a sute de mii de oameni. Doi îngeri galbeni, sunt mai mulți arondați pentru rasa oblică, tușesc în draci de la smogul acela de deasupra Shanghai-ului. Îi amuza, ce pl lor! Au de unde alege.

E veselie acolo sus, ce dacă ăștia pe pământ o ard cu toate păcatele din lume pe ei, cocoșați fiind de griji, de invidie, de ură nesătulă, de a vrea mult pentru el, de răutate! Cică pedepse pentru cei răi cu toate alea focul la ei, pe ei pe mama lor, cazane pline de smoală și flăcări peste tot. Ați înnebunit? A fost odată. Cazanele pline cu smoală sunt pentru asfaltarea aleilor din cer, pentru focul la ei s-a uitat să se menționeze și grătarele încinse a mici din carne de diavol, ca flăcările să fie enumerate simplu fără impresia artistică a circarilor care fac viața frumoasă printre nemuritori. Aida bre! Toate e la fel și la ei!

S-o fi plictisit și Dumnezeu să facă numai bine, numai bine, așa că i-a lăsat pe enoriași să-și facă de cap, fiecare localnic să poată primi ce muritor dorește, c-a făcut bine, c-a făcut  rău pe pământ, este fix treaba lui. Toată lumea trebuie să fie informată cu privire la desființarea granițelor dintre Rai și Iad, despre libera circulație și amestecul între popoare fără nicio restricție care să facă referire la bunătatea sau răutatea din viața anterioară. Poate un băștinaș vrea mai mulți foști muritori să-l ajute la treburile cerului, să grebleze un nor răvășit de ploaie, să-l ajute în grădina odată perfectă acum plină de oameni ai străzii, poate și-i dorește ca sclavi pe plantație. Nimic mai simplu! Destinul este în mâinile lui.

Ce viață în cer! Cum se uită toți acum, amestecați fiind urâți cu frumoși, răi cu buni, războinici cu pacifiști, la noul spectacol despre război și molima ce o să vină. Ce distracție pe ei! În dimineața aceasta toți așteaptă cafeaua caldă cu aromă de lumânare stinsă și startul pregătirilor pentru Crăciun. Ca la un semnal, toți îl privesc mirați pe Sf. Petru cum se uită lăcrimând în jos, spre pământ. Ce triști sunt oamenii ăștia! Mă lași să fac un ajutor de sărbători?, îi zise șoptit lui Dumnezeu. Lasă să cadă bani din cer, lasă să cadă bani din cer!