La televiziunea publică din Papua Noua Guinee unde trăiește singurul trib de canibali din lume, tribul Korowai pe numele lui faimos ce să rămână în istorie, s-a dat spre prezentare acum ceva timp, la alegerile tribale parcă din 8 Iunie 2016, un interviu cu băștinașa șefă ce se dorea aleasă de câți mai mulți tribali rămași în urmă de civilizație și gândire. Zis și făcut.

Cum era de așteptat, cei mai mulți vânători-culegători au pus indigena pe cea care promitea cu mâna pe însemnul ei de la gât construit din nămol de Fiji uscat la soare, o mai multă schimbare în traficul junglei. În șase luni, ce mama dracu! Cum va face ea o cărare mai lată intre coliba unchiului Tom, bătrânul tribului, cel care o servise la micul dejun pe cea de-a douăzecea nevastă a lui, și coliba actualului ei bărbat, apetisant și el n-avea ce zice. Cum va înființa ea semafoarele inteligente ale junglei formate numai din papagali colorați la colțuri, numai pentru dirijarea circulației chiar în condițiile unui uragan puternic! Cum va da dispoziție să se taie toate lianele ce au crescut haotic, de nici Tarzan să nu mai știa pe care să sară prima dată! Cum va iniția un proiect care să aducă turiști în zonă pentru a fi mâncați unul câte unul ca delicatese!

Românii sunt buni să fie mâncați prima dată, a fost sloganul ei de campanie. Șefa tribului și ce șefă! O luptătoare înverșunată impulsionată de dorința a învinge mereu în lupta pentru putere, de a călca pe frunze uscate foste imortalizate, pe crengi verzi niciodată să n-o crezi, pe luciul fin al apei de junglă niciodată n-o să-i ajungă. La vocea pădurii tropicale, din gură în gură cum altfel, s-a auzit de ultimul contracandidat la putere căruia i-ar fi mâncat bucile cu tot cu organe genitale. O hrăpăreață, ce mai!

Dar, pentru că toate poveștile despre canibali au același deznodământ tragic, cu devoratul în public al celor care promit și nu se țin de cuvânt, cu jumulitul unghie cu unghie al falangelor fin venin printre ele, cu scosul ochilor cel mai bine se mănâncă fripți la jar puternic, cu tăiat limba frumos aspectuos cu saramură de salamandră e bună, a venit rândul conducătorului de trib să fie mâncat la rotisor bucățică cu bucățică. Cam slabă, dar merge și așa! Astă seară e sărbătoare în junglă. Canibalii o mănâncă pe Fi-rea.