celentano-las-fierbinti-465x390

Mie-mi plac tare mult supărările scrise al unor scriitori de meserie, cum că lumea-n grămădită stă la coadă și s-a pus pe-nchinat icoane, asta e realitatea care impulsionează lumea viața-i numa’ sărăcie, cum le place-nghesuită la fasolea cu ciolane.

Mie-mi plac tare mult supărările scrise al unor scriitori de meserie, cum că politicieni corupți grămadă ne țin viețile încorsetate în minciuni, asta e realitatea care impulsionează lumea viața-i numa’ sărăcie, cum le-ar plăcea sa ne ducă pe noi toți la spitalul de nebuni.

6500 de candidați la Camera Deputaților și Senat vor solicita votul celor 23,4% săraci lipiți pământul, celor 5,27 milioane de pensionari trăiți în comunism, celor 7 milioane de asistați social. Mai crede cineva, de acolo, din bula paginilor celor care speră într-o schimbare fără de penali și condamnați în lumea politică, că altfel ne va fi viitorul? Mai crede cineva că prin scris și enervat pe rețelele de socializare, discutând strict pe viața reală, îi mai poate convinge pe cei asemănători lui Celentano să voteze altfel, știind că străinii, ai dracului nenorociți, vor să ne fure țara?

Mai crede cineva de cei enumerați mai sus c-au înțeles mesajul din spatele poeziei lui Celentano, personajul bețiv pe care statul (oamenii de rând care muncesc și își plătesc taxele) îl ține moca pentru a face umbră degeaba pământului? Din acele versuri s-a reținut mai mult decât „politicienii sunt de vină”? Mă îndoiesc. Mai crede cineva că acel personaj care stă acum la cârciuma din sat, înjurându-l pe „arhicunoscutul” Soroș, s-a recunoscut și pe el în acea poezie?

Așa că, hai să-i mai spunem încă o dată adevăratului Celentano. Ieși dracu la muncă, bă! Iar pe voi, cei care munciți corect și pentru simpaticul personaj din serial, vă rog doar atât: ieșiți la vot! Numai așa îl vom pune pe atârnător la treabă.