10624752_882101541802506_3851833484320838116_n

Toată lumea fiind ocupată cu celebra întâlnire de la Antena 3, unde șefu’ ăl mare la făcut la curuleț pe preotul pervers cu toată mocirla lui cu tot, nimeni nu a băgat de seamă ultima ordonanță de urgență a guvernului cu țintă clară nehotărâții. Anunț de la guvern cu mare plecăciune și îngăduință către acei tovarăși de-ai noștri cărora votul li se pare un gest scârbit greu de făcut, către născuții plictisiți pe fruntea cărora scrie pe mine nu mă interesează cine câștigă alegerile, dar mai ales cu precădere către scriitorii de drept comun ai rețelelor de socializare, nervoși atotcunoscători ai subiectelor politice cărora la vine greață în preajma cabinelor de votare.

Dacă îi permiteți și autorului o remarcă fină ca o paranteză. Cum plm să nu-i dai un sclifoi figurativ între ochi comentatorului politic amator căruia i s-a făcut deodată silă de clasa politică? Păi, sugătorule, până mai zilele trecute te înjurai cu dușmanul tău de moarte pe subiectul ce politician a furat mai mult de la revoluție încoa’!, îți vine să-i strigi între alte două scuipături pe care le aveai pregătite pentru poza unui penal dovedit.

Parcă ziceam de guvernul care a dat o lege scurtă, gândindu-se cu bunăvoință la simandicoșii pe care îi așteaptă, după o săptămână de muncă, patul cald la gura centralei, intelectualilor indiferenți ascunși în discuțiile lor neînțelese, tuturor tinerilor care nu ies la vot, prea dușmănoși pe România pentru a se deplasa la urne. Cică nu este de ei și de nasul lor. Dar, pentru că aici este surpriza, guvernul a promis transformarea fiecărei secții de votare în cafenea și în casă de pariuri, cu încurajarea făcută tinerilor de a pune ștampila în schimbul unui bilet minim câștigător al milionului de lei. Cafeaua bonus de la autorități.

Pentru tinerele domnișoare, vaaai, dragă, mi-am prins deja unghia nou accesată de o ojă roooz, guvernul va organiza cursuri de meikap și o prezentare de modă pentru iang gărls majore peste optișpe ani care nu știu altceva în viața lor de început. Un vot la schimb cu zeci de minute de învățat arta frumuseții. Ce drăgălaș! Cum acești tehnocrați se gândesc, foarte bine fac, la toate posibilitățile de a aduce la urne cât mai multă lume, vor organiza lângă secțiile de votare oaze de liniște, gen Cheia sau Fundățica. Bravo, mă! Cu un grătărel fierbinte, cu un fum valoros cum îi place românului, cu un mic unsuros bine poziționat între două pauze de bere, cu de toate numai omul să fie-n sărbătoare. Să se simtă cetățeanul la munte, ce mama naibii!

Guvernul va face, voi ce mai așteptați? Hai la vot!