shutterstock_87883327

Amanta perfectă. Vezi portretul robot al femeii pentru care bărbații însurați și-ar înșela nevestele. Nu săriți pe mine și nici nu-mi dați cu o cratiță în cap, neveste, titlul este inventat pentru creduli într-o redacție d’asta care dorește iremediabil să bage zâzanie în cupluri. Cică, se ia intriga de aripi și se aruncă în familie cu tot echipamentul din dotare, se lasă să zboare ca un țânțar în călduri din perete în perete de dragoste stabilă, se bagă printre crăpăturile relației și hop, ciupește adânc cât să lase niscai urme dureroase. Vindecabile, din informațiile parvenite pe surse.

Se spune că, pe discordie o cheamă Amanta, dar c-ar mai avea și alte nume ascunse prin seifurile vieții, c-ar ști să facă șpagatul și c-ar fi o bună înghițitoare de săbii, c-ar avea o adevărată mișcare de bazin băgător în boală, frecția săracului fiind vindecarea. C-ar fi înaltă bine structurată căzându-ți ochii în gură și privind-o printre dinți de uimire, c-ar avea părul blond și lung, doar atât cât să lase câte un fir pe cămașa amărășteanului de bărbat, vai de capul lui de nevinovat, c-ar avea pieptul dat în urmărire generală de masculi most uanted cu plăcere.

N-a văzut-o nimeni față în față, ci doar a trecut ca o fată morgana prin niște paturi ceva, c-ar fi invizibilă privirilor calomnioase și bârfelor nenumărate, c-ar fi discretă, secretă, cochetă, exact așa cum ar categorisi-o ăștia prin revistele de gen. Acum se încearcă, ca ultimă soluție, să se facă un portret robot cu un martor bărbat, unul fraier ce tocmai a fost prins în compania ei, după ce a fost urmărit cu camera ascunsă de bulangiul ăla de Ernest. Un nenorocit și realizatorul ăsta! Ce, nu putea să-și vadă de treaba lui?

Chiar în momentul de față el este adus la poliție încătușat în înjurăturile și ocările femeilor, fiind prins între doi puritani cu grade pe umeri ce-l ghidează printre nenumăratele neveste furioase. Merge spre desenator cu capul plecat, încercând să-și reamintească trăsăturile ei, ale Amantei. Constată uimit că le uitase sau îi fuseseră furate din conștiință. Încercă să-și amintească din nou străbătând clipele petrecute împreună. Nu-și mai amintea. Datorită bucuriei ce-l învăluia treptat, el realiză că trăiește prezentul. Mulți bărbați așteptau sfârșitul poveștii în fața televizoarelor . Nu-și dorea să fie considerat turnător. Zâmbi relaxat având responsabilitatea morală față de propria lui conduită curată, privi îngăduitor către mulțimea de gălăgioase strigând tare: n-o s-o prindeți, este nălucire!