21-127

Domnilor, doamnelor, cum astăzi este 11 Decembrie, reiterez invitația să ieșiți din case pentru a vă exercita dreptul la vot. Acesta este un drept constituțional al fiecărui locuitor, este exprimarea opiniei în legătură cu alegerea reprezentanților lui în organele de conducere, este puterea de a schimba lucrurile care îl deranjează. Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la viața politică este aceea de a ajunge să fii condus de cei inferiori ție, spunea Platon acum mii de ani. În România ultimilor ani, votul este mai degrabă tăcere, abținere, resemnare. A cam venit timpul să mișcăm România. Vă rog să ieșiți la vot!

V-ați trezit, dragilor? Acum sunteți la cafeluța de dimineață așteptând în fotoliu informații despre procentul de votanți? Vă este cam lene să ieșiți din casă, mamă, ce frumos este afară, dar vă este cam frig în oase după săptămâna grea pe care ați avut-o la muncă. În plus de asta, v-ați dori să faceți un grătar de mititei stropit cu un pahar de vin roșu, ca apoi să stați lungiți la televizor cu telecomanda companion. Asta este Duminica obișnuită pentru voi. M-am prins. Totuși, astăzi este o zi specială pentru România, pentru voi toți, oamenii obișnuiți care puteți alege răul ce mai mic, voi care trebuie să faceți acea alegere pentru a putea spune mai târziu că nu șansa este aceea care v-a hotărât viitorul. Ieșiți la vot!

Ieșiți dracu’ la vot, putorilor! Ce vă mai place să atârnați toată ziua în pat, ca apoi să faceți pe deștepții pe rețelele de socializare cum că politicianul ăla nu este așa cum ați dori voi sau ministrul ăla nu v-a dat la salariu suma dorită. Ieșiți dracu din casă, troglodiților! Ce vă mai place să dați vina pe alții pentru nerealizările voastre, când tocmai în mâinile voastre stă puterea de a schimba lucrurile în țara asta de căcat, așa cum vă place s-o denumiți atunci când, în luptă cu sistemul corupt, ați ajuns la capătul puterilor. Ieșiți dracu’ la vot, boschetarilor! Ce vă mai place să vă văitați de orașele aglomerate, cum nu aveți voi autostrăzi, cum nu aveți România așa cum ar considera mușchiul vostru. Ați votat în trecut? Nu? Atunci n-aveți dreptul să vă plângeți. Acum, ieșiți dracu la vot!

Trei moduri de a vă spune să ieșiți la vot. Dacă nu o facem pe ștampilă, o să pățim ca-n poza de prezentare. Ne va f.te rusu’.