dragnea-si-ciolos

Pe sursele mele mulse de băiatu’ aci de față, am aflat de următoarea mișcare pe care o vor face partidele în perioada următoare, mișcare cu gând bun pentru toți locuitorii patriei noastre. Va fi comuniune între partidele politice cu accente de unire spirituală pe care o produce iubirea, acea unire fără nicio strategie și niciun interes care să aprofundeze și să extindă mizeria umană. Va fi un proces simplu de dragoste necondiționată de interese de partid, un proces de asimilare și de reciprocă dăruire în continuă creștere, o relație vitală de împlinire deplină. Cică Dragnea îl va pune prim-ministru pe Dacian Cioloș. Nu știați, este?

Cum această decizie va fi unică în istoria postdecembristă a României, este de la sine înțeles că aceasta va declanșa în lanț o serie de întâmplări de neimaginat până acum, o înșiruire de fapte bune care va duce România cu viteză spre civilizație și bun simț. În timp ce era la televizor privindu-l pe Dragnea cum face anunțul, mai să se înece cu înghițitura de apă care îi ducea prostamolul pe calea ce bună, Iliescu s-a hotărât să meargă la mormântul lui Ceaușescu pentru a aprinde o lumânare divină însoțită pios de scuze infinite. Ce frumos!, ați spune. Cu lacrimi în ochi, minerii, dragii de ei, vor veni la București cuprinși de regrete mii, sute de mii, milioane, toți numai pentru a-și oferi, benevol, serviciile bucureștenilor. Cum ar fi să vedeți mineri împărțind flori prin intersecțiile capitalei!? Nu v-ar înmuia pata neagră pe care o aveți încă în suflete?

Pe Băsescu l-ar prinde știrea apreciind cunoscător o sticlă de vin roșu, fiind prima și ultima dată când ar rămâne cu gura căscată neavând replica la el, să trăiești, bine, păsărică! I-ar suna pe Ponta pisicuțul caraghios, un deliciu cel cu tupeu maxim, pe Tăriceanu inimă zburdalnică, dar și pe Mircea Geoană cel virgin dacă își pune centura de castitate. I-ar chema cu lacrimi în ochi acasă la el, lacrimi sincere acum, nu ca-n trecut, pentru a demara împreună o partidă de tabinet bine stropită cu amintiri  care să-i binedispună. Ce râs va fi pe ei, ce bătăi amicale pe umeri, ce prietenie!

Antena 3 va scrie numai cuvinte de laudă despre Soroș, mocirla va fi asanată de cei de la România Liberă, Udrea va dona din banii furați lui Cocoș pentru construirea câtorva pușcării noi cu wc-uri și dușuri moderne. Grigore Cartianu se va face frate de cruce cu Mircea Badea, sânge din sângele lor va dăinui în frăția eternă, toți penalii își vor recunoaște vina, fiind în cele din urmă achitați numai după ce și-au donat toți banii pentru construcția de autostrăzi mai belea ca ale nemților. Laura Codruța Kovesi va rămâne șomeră, dar va trăi la fel de bine din salariul asigurat de Ghiță, Voiculescu și Vântu. Oamenii simpli care se gratulează acum pe rețelele de socializare cu expresii adresate mamei lor cu drag, obligați fiind de apartenența politică, se vor împrieteni la cataramă obligându-l pe Mark Zuckerberg să scoată din pagini emoticonul furie. Va fi liniște. Pace. N-ar fi bine?