porci_hepta_411855_e8df3fca79

Lumea porcilor deschisă viitorului reprezintă produsul eforturilor vechilor generații de oameni. Porcii au pus definitv stăpânire pe pământ. Cine își imagina lumea acum câțiva ani, având în vedere și tranziția către era digitală, că omenirea va adopta un stil de existență tot mai primitiv? Sau cine își imagina vreodată puterea animalelor din coteț de se răzvrăti împotriva oamenilor? Niciodată omul n-a fost dominat de nimic pământesc, doar unele mari probleme, Gogule, cu extratereștrii invocați și divinizați ai cerului, niciodată omul n-a fost dominat de nimic, doar mici și necesare molime pentru reducerea nivelului de indivizi pe metru pătrat, niciodată omul nu a plecat capul în fața vreunui animal, doar s-a împușcat ca prostul unul pe altul prin războaie de-a-n pulea purtate.

Și deodată, contrar civilizației care începuse să-l domine prea mult, cu luat de minți omenești care mai de care mai avide după bani, cu persecutări ale animalelor în ipostaze dominante, ba lângă calul bătut măr schilodit de foame, ba lângă câinele târât în lesă după mașină, ba lângă scroafa doar ucisă pe care era inscripționat AC&DC,  porcii au pus dominația pe oameni. I-au subjugat. Chiar în momentul în care scriu, mă uit cu înfrigurare la televizor pe un canal de știri, unde, sub luminile reflectoarelor în cel mai mare noroi posibil, stau la discuții cinci porci și o scroafă. Subiectul este despre cum vor fi pedepsiți oamenii, cum vor fi jupuiți, gătiți, mâncați. Scara mea este păzită de un vier înarmat până-n dinți. Atenție, oameni buni!

Din clădirea parlamentului se aud strigăte de groază, vaaai! Imagini cu un senator gras pe curul căruia i s-a imprimat cu fierul încins cuvântul furăcios cu șoriciul gros, sau ale altuia cu burta extrem de generoasă de pe care i s-a scos o șunculiță tocmai bună de afumat, fac deliciul a mii de porci care, ca la spectacol, stau relaxați la o bere în fața unui imens ecran din piață. Mii de animale guițate dotate cu mitraliere supraveghează sărbătorile oamenilor. Pe eșafoadele construite rapid la colțuri de străzi sunt executați nesupuși ai legilor stricte date, oameni care au îndrăznit să se fotografieze beți morți lângă porcul care mai avea încă cuțitul în jugulară, indivizi care au avut inconștiența să facă o horă în jurul amărâtului care era ars sub paie, ba chiar și aceia care au avut prostescul curaj de a promite porcilor  o curentare decentă. Totul s-a inversat. Oamenii mor pe capete.

Mare grijă, porcii sunt la putere acum!