primar

Am rjac (râs în hohote) de neghiobia și ujasno şi-i di prost (prostia la extrem) dusă de niște locatari zdviguri (duși cu pluta) pe Siret, ba chiar m-am ținut de burtă văzându-i pe ăia toți o mie de ciainiki (băieți proști) ce aruncau cu ouă în primarul localității Corni din Botoșani. Ciuvacu şela umblî aşa dutîi (tipul se credea șmecher) și-au zis sătenii bine ciufuliți de aburii alcoolului, ba chiar l-au luat la chișoare (aici înțelegeți fără grețuri) și cu niscai o eşti şei mai kleovaia teolkî (declaraţie de dragoste) cu bine zisă până i-a rămas edilului Revelionul în gât.

Da de unde atâta gâlșeavă pornită, știind că ăștia ai lui psd dau pomană tot timpul fără pic de opreliște, de unde atâta răutate în oameni, știindu-se ca la Corni se stă prin cozi la asistență socială mai mult ca la biserică, de ce răscoala aceasta la mijloc de ani, când toți au de toate ce pune pe masă, unii moca de la stat, alții prin munculița mânișoarelor? Cică nenorocitul ăla de primar, c-așa merită denumit un profitor de partid, și-a tras la buzunar toate sponsorizările care trebuiau de fapt direcționate către un brad frumos și luminos în centrul comunei. Koncenîi (vai de capul lui) de  ciumadan la cap  (băiat prost), credea că-i păcălește așa ușor pe săteni?

Dacă alte comune de prin preajmă au organizat distracție maximă cu formații de urători și interpreți de muzică populară, în Corni, din cauza faptului că primarul a dat bir cu biciul, ascuns fiind de Revelion printr-o localitate vecină, nu s-a făcut nimicuța care să fie pe sufletul sătenilor. Io maio! (băga-mi-aş), n-a făcut luminițe, n-a făcut un cazan cu țuică gratuit, n-a făcut nimic moca pentru noi, cei care l-am votat, și-a vărsat un sătean nervii în fața microfonului. Cu năduf. Au venit oamenii pe 31 Decembrie la primărie cu uratul, dar n-au găsit pe nimeni stând drepți în fața lor așa cum au fost învățați mai astă vară. Păi asta-i omenie de Sărbători? Așa-i înveți, așa îi ai. Atacați primarul! Tu-i șapa lui de pituh!