descarcare2

O gașca bine organizată în spargeri de bănci a dat lovitura la Guvern. De ce au renunțat la bănci, unde era mai mulți bani, și de ce și-au îndreptat atenția către Instituția Guvernului, nimeni nu știe. Remarcați prin talentul, disciplina și capacitatea lor de a organiza o acțiune atât de complexă, într-un timp atât de scurt, spărgătorii de tip politic, cum sunt aceștia, sunt foarte apreciați de majoritatea populației. Au furat 10 miliarde de lei din banii pe care Dragnea voia, fără drept de minciună, să-i ofere oamenilor conform promisiunilor nenumărate pe care le-a făcut în campania electorală. Ce nenorocire! Toate ziarele vremurile reci în care trăim acum, minus 20 de grade, vor să deslușească ițele acestui jaf al secolului, fără doar și poate, jaf în care au fost furate, pe lângă suma imensă, și angajamentele pe termen de patru ani ale psd-ului. Brrr! A înghețat Dunărea.

Dar cum s-au putut fura atâția bani în termen atât de scurt ne explica chiar acum șeful partidului de guvernare. Aveți cuvântul, domnul Dragnea!, îi întinse microfonul o tipă congelată deja.

În serile din urmă, analizând cu specialiștii mei pe care îi am în dotare, cunoscători ai problemelor de știință bugetară, sociologie și microeconomie financiar contabilă și analizând bugetul de venituri și cheltuieli pe care îl aveam la dispoziție după răvășitul guvern anterior, am constatat fără urmă de îndoială că aici, de unde vă ofer cu multă bunăvoință interviul, a avut loc un hold-up. S-au furat bănișorii țării, oameni buni!  

Bănuiți cam cine ar putea fi?, îl întrebă repede un reporter speriat de fenomenul înghețatului de ape ce-și făcea loc printre toți prezenți.

Normal! Nu bănuiesc, ci chiar știu de celebra bandă de răufăcători a lui Jesse James Julien care a devalizat totul până acum. Este indiscutabil că avem de-a face cu cea mai mare valoare însușită de la Băsescu și Boc încoace,  fiind cu siguranță vorba despre cel mai epic și spectaculos jaf din istoria guvernelor anti psd-iste. Și noi am fost cu adevărat ingenioși, se știe. 

Mi-au înghețat picioarele. Să-i închidă gura careva, se aude de undeva din spate.

S-au furat 10 miliarde de lei din bugetul ce se dorea administrat impecabil de actualul guvern, dar nimeni nu va ști sigur cine și în ce mod i-a dat peste cap planul grandios de prosperitate și îmbogățire al românilor. Ancheta decurge greu. Promisiunile se vor schimba. Viața va merge înainte. Discursurile politice despre binele omului de rând vor căpăta un accent și mai dramatic care va reflecta și promova interesele, opțiunile, aspirațiile fiecărui cetățean dornic de o făgăduială scoasă de puțurile gândirii socialiste. Fără grijă, vor fi furturi și mai mari!