femeie_socata_copii_29710400

Am auzit sirena celor de SMURD cum străbătea Calea 13 Septembrie cu o viteză fenomenală. Nino, nino! E timpul exagerărilor. A intrat în curtea Parlamentului scrâșnind din frâne cât p-aici s-o ia pe două roți precum cascadorii de prin filme. Ce să fie? Ce să fie? Imediat am scos drona din portbagaj lansând-o în înaltul cerului cu intenția murdară de a-i spiona pe aleși. Mai întâi am văzut trei burtoși ce stăteau îngrijorați la ușa de acces, probabil vechi senatori care au făcut p..a mare de la revoluție încoace, burdihanele lor fiind arhicunoscute publicului larg, apoi mi-a dat prim plan cu alți doi deputați care molfăiau aristocratic din trabucurile lor cubaneze, figuri de țărani căpătuiți cu anii, ca imediat, drona mea să dea nas în nas cu persoana pentru care cei de la SMURD făcuseră balamucul de dinainte.  Pe o bancă stătea la aer, încă bulversată, o tânără deputată la 24 de ani revenită în România după ani de studii în străinătate. Citisem despre ea, mai ales paragraful acela în care explica cu mult entuziasm primirea făcută de colegi la prima apariție pe holurile Parlamentului.

“Vaaaai! Am fost primită foarte bine, am avut parte de o primire prietenoasă. Sunt dornici să mă ajute, să mă îndrume, atât colegii din PNL, cât și colegi de la alte partide. Nu am simțit o atitudine negativă. Este în regulă. Vorbim despre relațiile interpersonale” Mare grijă, domnișoară! Or să te mănânce de vie, am gândit atunci privindu-i formele delicioase.

Avea toate simptomele emoționale, fizice, comportamentale și cognitive pe care le prezintă nebunia. Privea tristă în gol realizând cu greu unde este, bolborosind din buzele-i cărnoase cuvinte neînțelese, abătută urmele lacrimilor pe obrajii simpatici ce i-ar mai fi gudurat un bocciu de parlamentar soios. Am dat roată cu zburătoarea peste dubioși care ne conduc destinele, am trecut pe deasupra sărăciilor care au acasă ditamai averea din amărăciunea aia de salariu, am rămas cu drona zumzăind precum un bondar deasupra tinerei deputate, doar, doar, voi înțelege motivul pentru care tânăra era abătută. N-am reușit să aflu atunci, dar a doua zi la știri am văzut adevăratul motiv pentru care Mara noastră făcuse un adevărat atac de panică, frate bun cu deznădejdea lucrului pierdut.

“A trecut puțin timp de când s-a instalat noul Parlament, dar lucrurile nu stau așa cum mi-am imaginat eu. Am avut iluzii mult mai mari. Am crezut că Parlamentul va funcționa măcar la standarde minime europene, însă nu este așa. Am întâlnit deja multe abuzuri și încălcări ale Regulamentului, atât în comisii, cât și în plen”, asta declarase tânăra speranță unui prăduitor reporter. Ai grijă și la ăștia!, mai că-mi venea să-i strig.

Cum nu întotdeauna lucrurile se spun pe de-a-ntregul la televizor, am aflat pe fire informative bine poziționate în sistem, Ghiță mi-a dat telefon, șșș, adevăratele motive care au dus la șocul produs prin buna credință a domnișoarei deputat. Cică odată intrată în sala de plen, ochilor ei i s-au afișat, împrăștiați peste tot, urangutani libidinoși care se uitau la filme porno, rechini dezgustați de ultimul contract cu statul, hipopotami suta de kilograme pe-un picior care votau la mai multe zebre și pentru colegii lor, crocodilii, plecați prin teritoriu după hrană, hiene socialiste care furau de la bogătani pentru a oferi săracilor câte o mică ciozvârtă, dar și un papagal colorat ce umbla cu haremul cinci neveste după el. Așa a ajuns în șoc hipo încredere deputata noastră. Lăsați-o liberă, bă! N-o integrați!