16142866-1277208245691253-8201555347303212564-n

Ce noroc pe noi! Ne-a pus Dumnezeu mâna în cap! Avem un șef de partid care s-a tras în poză alături la vreo trei metri de președintele Statelor Unite. Trecea și el ca băieții milionari pe acolo, iar Trump, zărindu-l, i-a spus simplu: hei, boi, ar iu from Teleorman? Ai laic Oltenia! Și s-au pus amândoi pe depănat amintiri. Trump povestindu-i cum a făcut ta-su mare averea, Frederick, începând de pe la 1894, el achiziționând cu 200 dolari primele bunuri imobile ale familiei, cum a continuat ta-su afacerea construind prima casă în Woodhaven în 1923 și vânzând-o pentru 7.000 de verzișori, și cum a ajuns el să conducă Trump Management Company, devenind președinte în 1974.

Râzând cu o gură până la urechi, hăhăind printre dinți niște înjurături la adresa mexicanilor, incluzând mici porcoase trimiteri la NATO, China și mama ei de Uniune Europeană, președintele ales îl invită pe Livache al nostru să povestească despre bogăția lui, nu înainte de a-i șopti la ureche: băiețică, vezi tu în cât timp se fac averile adevărate? Apropo, unde este România pe hartă?

Niciodată până atunci nu văzuse un președinte american în carne și oase, peruca roșcovană atingând sublimul, nu-i zâmbise în nicio împrejurare, nu-l ajuta nici dantura, ce este corect, este corect, nu stătuse la taclale nicicând cu un om de asemenea anvergură, dar acum, prins de exuberanță, se poziționă în starea povestitorului plin de banii poporului român, începând a povesti.

Păăăi, acum 21 de ani făcuși primul milion de euro pe vremea cât fusei prefect al județului Teleorman, ceva cam cum e pe la voi un cartier din Dallas, îi știu pe toți de la JR la Sue Ellen, apoi începuși să fac afaceri cu statul prin intermediari, la noi sunt cele mai bănoase și nici nu-ți trebuie cu sutele de ani ca să faci avere, și așa a venit al doilea milion de euro. În 2012 când deveniși deputat, ajunsei multimilionar în euro. La mine în țară, funcția de deputat, în contradicție cu a voastră, îți dă dreptul să faci ce vor mușchii tăi, de la furăciuni corecte permise de lege, până la schimbarea acesteia în folosul propriu. Mda, îmi place blocul dumitale înalt cu 58 de etaje situat între ulițele 56 și 57 din Manhattan, dar să vii, mister Trump, la mine în modesta mea căsuță din Alexandria, 7000 metri pătrați fără pic de minus în pretenție, cu servitori toți locuitorii orașului, cu slugi toată populația Teleormanului alias Dallas, cu sclavi toți ai României. Trage urechea la mine, mister Trump! Învață, n-am să trăiesc cât lumea!, îi șopti Liviu cu un simpatic surâs pe sub mustăcioară.

Luă o poziție cât mai indiferent banală, atenționând un acolit prin semne că urmează ultima fotografie ce va fi postată elogios pe pagina lui de facebook. Imediat după, la mii de kilometri distanță, câțiva fani dădeau șpagatul și ochii peste cap. Vaaaai! Este senzațional! Mai avem câteva milioane de euro de cheltuit pentru următoarele fotografii cu Batman, Superman, și șeful Căii Lactee. Stați aproape, prieteni!

Ca paranteză, știți ipostazele acelea haioase când satelitul natural al pământului este mai departe în cadru, mai aproape fiind, pe aceeași linie fotografică, un tip care pare că ține Luna în brațe? E, așa sunt fotografiile lui Livache. Falseturi costisitoare.