romania_tv_79504500

Îmi trebuie un televizor nou care să fie corect cu mine, vreau unul mare cât roata carului pentru a vedea pe ce posturi umblu, să le văd mai bine moaca nesimțiților care încearcă să mă mintă, să mă ducă cu zăhărelul, să scape de pușcărie prin orice fel de dezbateri care să-mi facă iq-ul praf. Nu c-aș avea prea mult, dar îmi recunosc cu stoicism posibilitățile de a discerne când un kanal plin cu rahat încearcă să mă manipuleze, când trage spre mine cu informații false făcute rapid pe genunchii fătucelor care se numesc pompos moderatoare, dar și cu burtiera aceea grețoasă care-mi poate livra la cunoștință sfârșitul lumii în stil științifico fantastic.

Mai apăs din când în când telecomanda pe nenorocirea aia, acolo unde condițiile de promiscuitate și de imoralitate sunt impregnate adânc în pereții studiourilor, dar și în conștiința echipei de transmisie care a fost pierdută, nedată la mica publicitate, în salariile murdare fabricate de hoțiile patronului fugar. Se spune că principiile profesionale ale angajaților unei televiziuni ar fi cam aceleași ca ale fotbaliștilor profesioniști. Cică n-ar conta echipa la care se prestează, se zice că n-ar avea însemnătate convingerile tale de om sau modul de a chibzui normal situațiile, ci ar conta doar valoarea în banii a muncii prestate. Și aici, îmi vine în minte exemplul unei tipe care apără cu înverșunare pe sticlă politica inducerii în eroare a telespectatorilor, a manipulării lor cu orice preț. Ce tărie de caracter ar trebui să ai pentru a discuta subiectele zilei cu partenerul, știind că acesta este un înverșunat dușman al politicii postului în care lucrezi? Să fie banii de vină?

Îmi priveam de ceva timp televizorul cum revărsa tone de mizerie urât mirositoare în superba-mi sufragerie, „admirând-o” pe tipa aia isterică care mai avea puțin și mă lua la bătaie văzându-mă că mă strâmb a silă, consternat de orientarea invitaților în a discuta numai pe pe un subiect anume dus bine prin saloanele spitalului Obregia, când, dintr-o dată, mi-a venit superba idee de a scoate kanalul respectiv din lista de programe. Bineînțeles, nu înainte de a-i arăta degetul mijlociu tipei prezentatoare suferindă de tulburare mintală manifestată prin descărcări emoționale, astfel încât să-i ajungă până când rahații ăia de la CNA vor avea curajul să pună stop tuturor dejecțiilor revărsate de aceasta. Vreau televizor nou! Mare și curat.