betiv-alcoolic-anonim

Să dai la buget mai mult asistenței sociale decât educației, este confirmarea faptului că baza societății este lenea la rang de virus. Fără educație se naște asistatul social. Bugetul educației 8,2 miliarde lei, bugetul muncii și asistenței sociale 36, 7 miliarde lei. La fel ca agentul patogen inframicrobian, invizibil cu microscopul optic, care se reproduce cu rapiditate numai în interiorul celulelor vii, la fel și lâncezeala fără de muncă ce se propagă printre oameni cu o repeziciune demnă de toată admirația cercetătorilor din domeniu.

Lenea le-a luat mințile personajelor care așteaptă asistența socială la colț de cârciumă, s-a înmulțit prin sate și comune întregi fără pic de milă pentru cei care muncesc corect în țara asta, ba chiar a reușit, ajutată fiind de indiferența și nepăsarea poziționată strategic în cultura românului de rând, să preia de partea ei o parte din populație.

Dar de ce puturoșenia este încurajată la nivel de artă? Pentru voturilor celor fără de educație? Nu s-au îmbolnăvit de lene mulți compatrioți de-ai noștri care au plecat la muncă prin străinătate. Nu le-a venit ușor pentru a-și face o situație financiar mai bună plină de sănătate, feriți fiind de boala celui care nu vrea să muncească. Nu au murit din muncă acei prieteni care și-au dorit să nu trăiască din mila statului sau care nu au vrut ca virusul să fie replicat în așteptare și puțin. Să oferi puturosului mai mult decât celui ce se vrea educat, este culmea socialismului târziu bazat pe acea boală cruntă numită prostie.

Totuși, în comparație cu virusurile care diferă în funcție de formă și complexitatea lor cu interes nemărginit de a cuprinde cât mai repede omul, trândăveala și lenea sunt unice și stricte în creație, bine stabilite de un program de guvernare bazat pe o procedură a datului de pomană. De aici și necesarul de enzime pentru producerea reacțiilor chimice necesare supraviețuirii lor pe marginea șanțului așteptând alocațiile copiilor, sau frumos în vârful patului așteptând poștașul cu banii de la Primărie. Și de unde atâtea enzime, dacă nu tot de la cei care muncesc pe brânci pentru un trai mai bun?, s-a întrebat Virusul suprem, cel puternic în sondajele săracilor și bătrânilor, cel cu dorința clară de a îmbolnăvi de nervi toată populația activă a României. Indolența travestită în puturoșenie va fi mereu tolerată de organismul românului needucat, iar votul lui încurajat de tradiția unora suși-puși de a da asistență socială fără a oferi alternativă educațională consistentă, va naște întotdeauna monștri de cărat în spate. Virusuri care votează partidul.