descarcare3

Îmi place să boicotez posturi teve, iar dacă reușesc să-i conving și pe alții să o facă, cu atât mai bine! Nu mă mai uit la ele, ba mai mult, pe Românica kanal tv chiar l-am scos din grila de programe. Nu mă poate opri nimeni, chiar și cel mai tare text în vigoare elaborat de cunoscători, să încerc în a convinge pe cineva să adopte o părere schimbată vizavi de posturile de televiziune, bineînțeles pe bază de dovezi și argumente. Taică-miu știe asta deja. Iar dacă aș avea și cititori, ceea ce nu este cazul de față, aș putea participa pentru aceștia, cum îi stă bine unui timp fără pretenții scenice, cu datul la scârbe a posturilor de televiziune respective.

Cică nu e cool, ca eu, cetățean liber, să încerc măcar în a determina lumea să-și schimbe atitudinea prin acel ceva care să aibă efectul scontat în a opri manipularea creierelor. Nu vreau ca posturile de televiziune să fie închise definitiv,  e o chestie care ne poate întoarce în timp băgând pumnul în gură presei libere, de kanal, dar libere, dar aș putea participa câtuși de puțin la a determina anumite persoane care au prostul obicei de a se uita în gura falseturilor, să schimbe canalul pe un film bun, pe un documentar serios, chiar pe o muzică oricare gen ar fi ea.

Și manelele ar fi bune în altfel de situații, și emisiunile de can-can Măruță să trăiască, chiar i-aș ridica un bust în piața publică. Ba mai mult, chiar aș aprecia reuniunea într-o emisiune a lui Capatos și a lui Mădălin Ionescu. Ce echipă ar fi!  Astfel, creierul celor care nu se dezlipesc acum de emisiunile politice s-ar putea regenera fără probleme, ar trece din starea actuală de transă complăcută într-un binom care le-a scurtcircuitat mințile, către o poziție de dezvoltare benefică nu doar pentru ei, ci și pentru societate. Apoi, nu m-aș opri aici, ci aș merge și mai departe cu susținerea oricărei acțiuni care să determine firmele de publicitate să-și retragă spoturile de pe sticla celor trei, să-i lase în curul gol fără bani, fără rahat mâncat bine ambalat. Fără restricție.

caricatura-evz2_364x480_zps3iytmtmm.jpg

Avem, în cazul de față, cam trei bucăți posturi care o ard rău de tot pe mizerii, pe știri false, pe minciuni, pe provocări, pe întărâtări care au omorât oameni în adevăratul sens al cuvântului. Nu mint! Am văzut cete de moși, la colțul blocului în care am copilărit, puși pe scandal cu bale la gură, impresionați până la următorul stop cardiac de ce a zis în șpagat un moderator sau ce a mai cântat la ceas de seară preotul televiziunilor. Măi, oameni buni, vă chem o salvare?, am avut de nenumărate ori intenția de a-i întreba, dar mai bine să ai o fugă bună în astfel de situații, decât să te bagi în seamă cu mafioții ăștia bătrâni radiografiați bine de kanalele de televiziune ce și-i doresc îndobitociți.

Apoi, ce căcat are dacă facem valuri ca aceste televiziuni să fie aspru sancționate de abilitați, în orice mod posibil tăvălite prin amenzi grămadă care să le usture la emisii, pentru că CNA este aservită politic, sau, și mai drastic, să li se întrerupă ca atenționare orele de program atunci când manipulează telespectatorii? Avem un antecedent la care lumea bună a presei n-a mârâit deloc, și anume, Diaconescu teve în direct și în reluare. Așa că, Tolea, în pubela ignoranței cu ei!