ministruldeinterne2ccarmendan3alanivelmai2cneconfruntc483mculipsc483depersonalc899icuoinfrastructurc483deficitarc483_605738

Uitați-vă la ea! Se vede clar că prostia este lângă pupitru, tristă, lipsită de acea compunere din elemente strâns legate și armonizate între ele, fără pic de minimă coerență în discursul citit. Impresia mea? N-ar fi fost în stare să lege două cuvinte fără a se uita pe fițuica aceea care îi tremura în mână. Bau!, i se căcă inteligența pe ea de frică chiar în preajma ziariștilor prezenți. Care inteligență, frate? Aia pierdută prin secretariatul școlii generale nr. 3 din Videle, aia căzută pe podeaua lucioasă a Băncii Agricole, aia reșapată politic (vax albina) prin funcția de consilier juridic la Consiliul Județean Teleorman? Să-mi bag p..a. Tot Teleorman?

A dracu’ stimă de sine cum a luat-o de craci prin surprindere, făcând-o să se creadă buricul pământului! A dracu’, cum i-a luat mințile individei, determinând-o să fie asociată cu egoismul și culpabilitatea, cum i-a trezit la viață acea infatuare specifică proștilor ce se cred mai deștepți decât sunt! Greu de crezut! O țărăncuță nevinovată conduce un minister în România anului 2017. N-aș vrea să fiu în locul ofițerilor și subofițerilor din MAI, după ce și-au tocit, săracii, coatele pe băncile școlilor militare.

Comunicarea și-ar găsi maxima expresie în discurs. Secretul unui discurs reușit ar consta în pregătirea, exersarea, analizarea și din nou exersarea acestuia. Să ieși ca proasta în fața jurnaliștilor cu moaca aia de miloagă, să citești aproape adormită niște date oferite de un consilier, și ăla cu interesul partidului la el, fără pic de demnitate în privire, știind de vinovăția minciunilor declarate, este o lipsă crasă de autoritate morală.

Discursul unui funcționar al statului ar trebui să aibă în intenție atingerea unei serii de obiective prin intermediul unor modalități specifice de abordare. Dar, dacă tu vrei, printr-un discurs de tot căcatul, doar să încerci mișelește să convingi oamenii că tu și partidul tău de borfași aveți dreptate mai presus de părerea sutelor de mii de oameni, de protestul ambasadelor, de opinia Consiliului Europei, înainte de a ne oferi informații bazate pe adevăr și corectitudine, înseamnă că faci parte din mafia locală a mizeriei umane.

Cum pe ministrul de interne mi l-am imaginat întotdeauna ca un om integru, cu voce puternică care să le răspundă ferm și la obiect jurnaliștilor pentru lămurirea subiectelor abordate, un bărbat puternic care să emane respect tuturor celor din jur, azi, când pielea pu..i ministăreasa piz..i a ieșit în fața microfoanelor cu numele liderilor de opinie care s-au implicat în promovarea protestelor, am avut sentimentul României pierdute. Drepți, ce plm, trece proasta satului!