646x404

Eu cred că ar trebui să organizam și noi un miting! Noi, ciuma roșie.

Olguța a contactat deja zeci de bucătari din țară și străinătate pentru acest eveniment unic, trimițându-le acestora invitații clare pentru a participa la cel mai grandios spectacol gastronomic al ultimilor ani. Avem plăcerea de a vă invita la evenimentul de lansare oficială al proiectului strategic Ordonanța Gastronomică two-thousand-seventeen creat special pentru ai noștri susținători zeci de mii de nemâncați, de arta mâncării pasionați, triști debusolați, de stat ei asistați. Cam astea ar fi fost rândurile trimise oficial de organizatorul evenimentului, cu intenția clară de a strânge „milioanele” de simpatizanți într-un loc nespecificat încă.

Vor veni, mai mult ca sigur, câțiva bucătari greci care au cunoștințe vaste despre istoria sarmalei, mai puțini specialiști turci în arta mânuirii verzei, dar mai ales, vor veni zeci de bucătari ruși pentru diversiunea orezului bine manipulat, dacă ar fi prea mult, s-ar putea bate cu intensitate în oală, el umflându-se în manifestanți, dacă ar fi prea puțin, n-ar face față pancartelor pline de umor ale capitaliștilor lui Soroș. Ăștia mănâncă gulaș mai mult ca sigur, din cauza asta au vociferările la ei în fiecare zi, și-a zis Olguța în gând, cunoscând originile ungurești ale miliardarului american.

Totuși, ar mai fi celebrii meseriași în gătitul bucatelor care au pus pe jar, la foc mic, Crimeea, anonimii verzui ai bucătăriei rusești, artiști în amestecul orezului cu carnea, dar și în condimentarea bine de tot a mâncării. Olguței îi trecuse prin gând tipul acesta de sarmale, dar se gândi că micii românești bazați pe minciună și dezinformare vor sătura ireversibil milioanelor de simpatizanți. Era în delir. Deja cele două camioane cu bormașini erau pe drum, mașini de dat găuri oriunde în gospodărie, ele dichisit ambalate, ele frumos colorate, importante ustensile de luat mințile tuturor într-o babilonie de neuitat. Va fi armonie, nebunie, circărie. Mâncare pentru toți, da Olguța?