464351039-620x330

Dacă n-ați căzut niciodată pe trotuarele patriei, înseamnă ca nu sunteți buni români, ba chiar nici n-aveți ce să mai cautați a ieși din casă dacă vă este teamă de o fandare sau un flic-flac în aer pe pietonalele pline de gheață. Mare grija cu înjurăturile la adresa administrației locale, dar mai ales, atenție la oferirea de lucru doctorilor ortopezi! Să șomeze ăștia din urmă, dă-i încolo!

Mai zilele trecute, când ieșisem amorțit la o cafă și chiar atunci când să traversez mândru de mine strada, pe trotuarul de vizavi, o tanti tocmai ce lua o trântă sănătoasă pe gheață. Măi, cum să vă detaliez slow motion mișcările ei în luptă dreaptă cu aerul rece? Că-l bătea, dă-l naibii, dacă în contactul cu trotuarul rece nu i se oprea fundul de durere într-un icnet de toată splendoarea. În fine.

Eu, cu râsul la mine, neputând să mă abțin de măgar ce sunt, dar cu bun simțul la mine ca întotdeauna, dau s-o ajut. Probabil ghinionul impulsionat de gândurile ”de bine” ale femeii, în același loc cu un minut mai târziu în timp, mă întind cu cracii în sus chiar lângă ea într-o strânsoare plăcută cu gheața.

Sigur auciul meu a fost mai strigat decât al cucoanei, deoarece draga de ea a început să râdă cu gura până la urechi de plonjonul meu, spre deliciul grimasei mele de pe fățău. Auzi, tanti, păi e frumos ?, îmi venea s-o întreb printre  chinurile mele de a mă ridica.

D’aia  zic, mare grija la alunecări de z luate câte x, fiindcă până la primăvară vă mănâncă gheața! Și normal, administrația locală. Cum ziceam.