stramos-om

Tipul acesta de mu.e este vechi antic și de demult, iar dacă până acum nimeni nu a avut îndemânarea să-i întocmească respectivului analiza facială a feței, s-a datorat numai timpurilor moderne în care știința evoluează fără a mai băga în seamă toate arătările de oameni. Nu era de găsit. Până de curând când, exemplarul de care vă povestesc ca fiind de strămoş al hoțului, numit Homo Imbecilius, a fost descoperit într-un birou al Ministerului Justiției, acolo unde, spre stupefacția a sute de mii de români, acesta fusese ascuns de istorie într-o sticlă de formol autentic.

Homo Imbecilius este diferit față de orice om primitiv găsit până acum pe pământurile României moderne, în sensul unei bune primiri făcute de societate cu p..i în gură și multă mu.e, cu urale și scandări de bine, de aici venind și preocuparea oamenilor de știință de a-l ține mereu cu gura deschisă. Da, s-a descoperit adevărul. După scurte și precise analize antropologice s-a dovedit clar că animalul este dotat cu un creier foarte mic, precum la gorile, iar pelvisul și umerii sunt la fel, primitive. După lungi dezbateri, el fost încadrat în genul uman datorită formei craniului, a dinților relativ mici și picioarelor asemănătoare cu ale unui om normal. Totuși, cercetătorii l-au încadrat și în altă clasă a hominizilor, asta din cauza mâinilor lungi de tâlhar neanderthalian, dar și a limbii păroase bine poziționată pe multe cururi de zei, caracteristici care l-au așezat la loc de cinste pe peretele epocii de piatră.

Practic, aici vedem tot mai multe specii într-unul singur, ceea ce înseamnă că natura făcea și încă mai face experimente cu evoluția umană, dând astfel naștere unor tipuri diferite de creaturi asemănătoare cu oamenii, totuși mai puțin evoluate în cinste și corectitudine, toate având originea în diverse locuri ale României, a spus un profesor de la Academia Bunului Simț din București.

Chiar acum s-a trimis o cerere Academiei Române a Infractorilor, în care s-a specificat că exponatul să fie prezentat locuitorilor acestei țări direct în Piața Victoriei. Lumea va putea scuipa admira în voie o raritate veche de hoț, va putea înjura analiza cu emoție o figură falsă, dar și va fi în stare să cerceteze cu amănuntul trăsăturile unui mare mincinos. Poporul îl așteptă cu drag. Jarla!