voyons_voir_executive_search_dating_cupidon_1

Am ieșit pe casa scării să plec la muncă, am încuiat ușa la zgomot domol ca să nu trezesc lumea ce dormea încă, am făcut trei pași măsurați către ușă cu scosul capului în ger afară, când, de după un colț apropiat de balcon, aud un mormăit. Fricos de fire, îmi scuip de trei ori pe sub geaca de iarnă, îndreptându-mi pașii într-acolo. Un bărbat cam la 30 de ani, gelat părul prelată pe cap, parfumat de băgat gerul în boală, cu un buchet mare de trandafiri roșii lângă el, dormea cu sforăituri multiple. Probabil săgeata lui Cupidon trecuse la distanță mare de prietena lui, de-l determinase să cadă așa de rău pradă deznădejdii.

Când să-l zgâlțâi de rever, nu știu cum mama naibii mi-am aruncat ochii câțiva metri mai încolo, tocmai atunci zărind alți doi bărbați căzuți în zăpadă, unul cu fața în jos cu o sticlă de șampanie goală lângă el, iar altul, într-o poziție nefirească de fugă lăcrimând a durere. Am alergat către acesta din urmă pentru a-i șterge incolorele de pe obraji, dar îi înghețaseră în neputința mea strigată la cer. Ce s-a întâmplat de a început să cadă cu bărbați pe stradă?, a fost prima întrebare pe care mi-am pus-o mirat. Când încă îmi mai căutam răspunsul, ajutați-mă și voi, vă rog, am auzit țipete de durere venind parcă din văzduhul cartierului. Mamăăăă!

men-break-683x1024

Zeci de bărbați se ridicau zgribuliți de pe unde îi prinsese noaptea cea haină, unii strigând după iubitele care fugiseră cu alții pentru o nouă noapte de amor, alții înjurând de mama focului nemulțumirea consoartelor care îi determinase să cheltuie atât de mult, iar alții, de durere, de neputință, de dracu să îi ia, încercau să se sinucidă tăindu-și venele cu portofelul gol. Au avut noroc că n-au înghețat peste noapte!, mi-am zis șoptindu-mi în bărbie. Probabil le ținuse iubirea de cald. A naibii! Am plecat către serviciu cu inima strânsă de durere, parcurgând cu chiu, cu vai, distanța dintre locul unde începuseră să ajungă salvările dragostei, și al meu serviciu. Săracii! Noroc c-am îmbătrânit! Puteam să fiu și eu printre ei.