570069_570069_site_f1_halo_030316_iol3_test-mp4-snapshot-9

Se aude și la voi? Eram sigur. Se încălzesc motoarele pentru 8 Martie. Pregătirile sunt în toi pe ultima sută de metri de dinaintea marii curse de anduranță ce se va lăsa grea pe pistele de dans ale restaurantelor patriei. Se verifică senzorii și servomotoarele ce monitorizează și controlează toate aspectele ce țin de funcționarea corectă a rochiei de seară, se controlează rotațiile pe minut ale motoarelor primite cadou de la soți, se examinează cauciucurile pentru o anduranță normală a picioarelor ce vor fi mai târziu obosite. Bat tobele. Cântă trompetele.

Cum motoarele mașinilor sunt proiectate să aibă performanțe maxime și strict din cauza aceasta nu se așteaptă să reziste mai mult de 2 ore de dans, băute și mâncate la capacitate maximă, se preconizează un pit-stop binefăcător pentru schimbarea gumelor din picioare, ajustării mecanice a machiajului, relaxatul cu un șervețel pe frunte, dar și cu o țigară binemeritată la răcoarea serii.

Se fac ultimele pregătiri în sălile de aerobic cu accent pe rotații, pe învârtelile care vor necesita un suport fizic susținut, dar și pe o bună cunoaștere a metodelor de a nu ameți când le va fi lumea mai dragă. De aici și necesitatea cunoașterii dozajului la efortul depus, mai ales datorită forțelor centrifuge mari care pot duce la pierderea greutății, la vertij incontrolabil, dar mai ales la pauze lungi și îndelungate cu pierderea timpului de dans. Se ambalează forțele G.

Circulația sus-jos a pistoanelor se face încă la ralanti, puterea ține încă în frâu caii nechezând a forță pură, rotațiile pașilor pe minut sunt calculate cu precizie pentru ca dansul una cu alta să fie exact ca-n cărțile de formula 1, aerodinamica rochiilor gata croită în laboratoarele de testare, totul perfect să moară de oftică ceilalți piloți. Brmm, Brmmm!