barbatii-sunt-mincinosi1

Dacă v-ați luat după titlu și n-ați intrat în profunzimea articolului, înseamnă că v-ați înșelat amarnic. De ce? Pentru simplul fapt știut de toată lumea, de la istorici, până la sociologi, de la astrologi, până la psihologi, cum că bărbatul nu minte. Totuși, pentru a face pe placul câtorva doamne care sunt convinse că sunt mințite la zi lumină, crepuscul infinit, noapte îndelungată, am să descriu aici, după lungi și obositoare documentări, după povești la băute cu băieții, primele 5 zodii mincinoase ale bărbatului. Nu le-aș enumera, dar sunt strâns cu ușa indignărilor generale aparținătoare femeilor parazitate de lipsa încrederii și sincerității, dar și din cauza faptului că sunt pus la zidul jurămintelor neonorate, minciunilor sfruntate și adevărurilor nespuse. O să mă sacrific în numele bărbaților ca un pionier în domeniu ce mi-am dorit întotdeauna să fiu. Dacă o să fiu linșat, bărbați, vă rog o statuie în Piața Libertății!

  1. Săgetător – Se pricepe la minciuni fără a clipi din sticla de bere pe care, în momentul de față, chiar o duce la gură. Ce bei acolo?, ar fi întrebat de o haită de războinice gata să-l spânzure de prima poartă de fotbal. Eu?  Apă plată cu lămâie, le-ar răspunde el senin cerul siguranței pe chipul lui de nici gura nu i-a mirosit, nici minciuna nu a sfruntat-o liberă în natură. Săgetătorul numărul 1 știe ca nimeni altul să nu apropie pleoapele una de alta atunci când denaturează adevărul, de aceea i se mai spune și Adevăratul.
  2. Săgetător – Știe să joace diferite roluri în piesa de teatru a vieții, de la roluri melodramatice cu plânsete, urlete, eu n-am făcut mărunțișuri, nu este adevărat, nimic nu este ceea ce crezi,  în care cât p-aci să fie prins cu mâța în sac furată de la vreo admiratoare de-a lui, până la roluri de comedie în care este obligat să-și pună în practică toate atuurile vorbelor aruncate cai verzi pe pereți. Săgetătorul numărul 2 este un artist, un om de cultură, un boem, de aceea i se mai spune și Poetul.
  3. Săgetător – Cunoaște diferite tertipuri de a scăpa de guri cicălitoare, de a se fofila din fața tăvălugului verbal, n-ai dus gunoiul, n-ai pus bec la baie, ai murdărit covoarele, scoate aspiratorul, dar mai ales, atuul lui necontestat de absolut nimeni, știe să dispară în 80 de secunde când e prins la înghesuială. Am venit istovit de la serviciu, am obosit ca un rahat, nici nu-mi simt picioarele, mă duc să mă recreez o oră pe afară. Și dispărut a fost. Săgetătorul numărul 3 este poreclit pe bună dreptate Visătorul.
  4. Săgetătorul – Acesta a fost prins, din păcate. Săgetătorul numărul 4 este în spital cu două coaste rupte de la făcăleț, capul spart în câteva locuri de la tigaie, plus amândoi ochii aproape scoși de niște unghii hrăpărețe. Ce om era!
  5. Săgetătorul namber faiv este ză best of ză best. De la șanel nambăr faiv. Fără cuvinte.

Cam astea ar fi Top 5 zodii mincinoase ale bărbatului, iar dacă prin absurd îi vine cuiva ideea să mă întrebe în ce dată sunt născut, să-i treacă rapid. Numai săgetător nu eram. Eu nu mint, să fie clar!