8martiepsd

N-am fost niciodată la o petrecere de partid, și nici măcar nu l-am văzut pe politicianul cutare sau pe aghiotantul lui de gen cu fustă umplându-i paharul cu vin roșu sânge de taur, nu am petrecut în nicio împrejurare cu o gașcă de politicieni beți până la cinci dimineața vorbind fără perdea, doar pereții restaurantelor și urechile fine ale ospătarilor cunoscând adevărurile spuse la băutură, nu am stat nicicând la curul unuia pentru a-l pupa, ba pe obraz, ba pe portofel, ba pe relațiile lui. Ăsta mi-a fost norocul. Sau ghinionul. Dracu știe cum ar fi fost mai bine?

Cum imaginația mea bolnavă este liberă să se desfășoare cum vrea mușchiul ei la ceasul ăsta de seară, am ajuns zilele astea direct în centrul petrecerilor oferite membrilor și membrelor, chiar dacă mahărul local se mai șterge la fund cu ele din când în când, de partid. Acum nu știu exact cam cum decurg întâlnirile astea, or fi organizate la sfârșit de an bugetar, după cum a ieșit vreo sponsorizare specială oferită în secret de vreun admirator care a luat pe neve o afacere cu autoritățile locale, ori șeful chiar a fost într-o zi de beatitudine stelară și a dat de la el. Luați de vă distrați, amărâților!

Acum să-mi fie iertată mitocănia, dar cum vine asta? Petrecerile se dau în tandem, dar la restaurante diferite? Dacă tot se iubește una lume atât de mult la nivel local, nici pe la centru nu mi se pare prea mare diferența, de ce nu se iau? USL n-a murit, doar s-a transformat. Eu aș fi venit cu propunerea unirii restaurantelor și meselor într-o uniune națională în dănțuială, cu băgat la ceaun mistrețul de lapte frate cu fazanul chel de penele lui frumoase, cu schimbat de impresii despre costumele deux-pieces care le are mai elegant colorate, ba chiar și o analiză spectaculoasă despre cum și în ce fel se pot aduce doctori la Călărași fără a mișca un deget de interes personal. Să fie așa o mega petrecere a profitului local ajuns la maturitate. Nu merită și călărășenii așa ceva?