betiv-1412513550

Să fim mândri de noi, să nu fim, chiar nu știu unde s-o situez pe știre, aici ținând cont de nevinovăția noastră în toate petrecute până acum neamului nostru de perfecți ce suntem. Iar s-au luat ăștia de noi aiurea-n tramvai, din nou ne-au tăvălit prin noroiul mizeriei mondiale, repetitiv, de parcă românii au semnul păcătoșilor în lumea asta strâmb făcută.

Chiar să bem noi dimineața când ieșim de la serviciu din schimbul trei? Daaaa! Am văzut grupuri de obosiți de după munca de noapte cum, îngrămădiți în jurul unei sticle de bere reci, iarnă afară, sporovăiau vrute și nevrute ca și cum nu se văzuseră de ani. Chiar să bem noi pe șanț așteptând alocația copiilor și chenzina putorii de la primărie dată? Daaa! Am citit zeci de știri care făceau referire la prietenii gradelor plus radiind de fericire la plimbatul unei sticle de babalau de la unul la altul. Chiar am băut noi alcool metilic făcut dichisit cu apă curată de la puțul de la stradă, apoi așteptându-l pe Sfântul să ne ia dincolo cu gâturile arse? Daaaa! Am văzut la tv bețivi și afaceriști la grămadă prinși într-un joc al morții mirosind urât a alcool contrafăcut.

Ar trebui să fim supărați pe tema asta. Impardonabil. Suntem doar pe locul 5 în lume la litri băuți pe cap de locuitor, în timp ce frații noștri moldoveni sunt pe locul 2 după celebrii ruși care stăpânesc lumea cu piciorul pe grumazul gros al sticlei de vodcă. Regretabil. Noi? Noi de ce nu avem legi în sensul ăsta date, de ce nu promovăm alcoolul în școli așa cum facem cunoscută religia, de ce nu avem aparate cu alcool care să fie prezente în toate instituțiile statului înlocuind mizeria aia de cafea la pahar, de ce nu vindem alcool în loc de lumânări? Ar fi viața mult mai frumoasă. Ba chiar am avea motiv de mândrie.

La altceva am început să nu ne mai pricepem. Clar. Vrea un psd-ist să propună legea grațierii? Bem în amărăciunea noastră. Vrea să emigreze un doctor? O să fim vindecați numai prin băutură. Dorește un bugetar să achiziționeze un pix cu 500 lei? P..a noastră. Beți n-o să băgăm de seamă. Așa că, singura noastră scăpare în momentul de față este să ajungem pe primul loc mondial. Medalia de aur să scrie pe noi. Organizația Marii Sugative e cu ochii pe noi.