beadf9130cb9b496f5cf9c53205ce795

La camera de gardă a fost dezastru ieri. Rând pe rând, una după alta, zeci de educatoare urmate strategic de învățătoare, ca mai apoi să ajungă într-un suflet și profesoarele, așadar, ele toate s-au prezentat la spital cu mâinile rupte de la cot în jos. Majoritatea. Doctorii care mai sunt prin spital în alertă de gradul zero, plan roșu de alarmă la nivelul autorităților locale, chemate cadrele medicale de acasă, ce mai, o întreagă deplasare de forțe pentru atelarea și vindecarea celor care, cu atâta grijă în suflete, au grijă de educația copiilor noștri.

Mi s-a rupt radiusul de la greutate, zice o tipă cam între două vârste, puțin dezamăgită de calitatea florilor pe care avea de gând să le împartă vecinelor de pe scară. În afară de două buchete cu orhidee imperiale și anthuriumul acela primit de la George, băiatul cu tatăl senator, nici un copil nu se ridicase la pretențiile ei de învățătoare cu vechi ștate în clasificarea florilor.

Nu știu cum rezistați dumneavoastră cu atâte buchete în brațe, chiar vă admir pentru asta, dar eu, odată ce am simțit că osul mi se crapă, am dat cadou femeilor de serviciu toate cele primite, mai ales că, dintr-o dată, începuse să mi se facă rău de la mirosul tare al zambilelor, își spuse părerea o învățătoare cu vârsta aproape de pensionare. Niciodată nu agrease lalele, garoafele, florile de duzină cumpărate la nimereală dintr-o banală piață, dar mai ales, îi ținea minte pe cei care îndrăzniseră să nu vină la Doamna măcar cu o floare de pe câmp culeasă.

Era haos. Medicii nu mai făceau față afluxului de fracturi, entorse, mai ales luxații. Doar părinții, exaltați de binele făcut Doamnelor, râdeau de pe margine bucuroși într-un amalgam de nimeni nu știe a cui este vina la adaos cu posibilitatea de a duce mai departe acest prost obicei. C-așa-i la noi, să-i fie bine copilului cu recul în dorința Doamnei de a avea.

P.S. Să nu generalizăm.