17361949_1924789897751098_5945826413273810678_n

Polițiștii au dat-o zilele trecute pe grevă, bravo lor și s-o mai dea din când în când, poate așa mai aflăm cam cum se mănâncă adevărat de ieftin prin structurile extrem de binevoitoare ale celor care ne conduc. 1000 de polițiști au ieșit pe străzi urlându-și deznădejdea, ceilalți vai mama lor de pârliți au rămas acasă ascunși de frica atât de temutului sistem, cel care poate exclude orice intrus care nu ar fi de acord cu mafia care încă se mai practică la nivel de structură polițienească. Miliția există încă, cel puțin la nivelul celor cu ceafa groasă care impun tacit o Cosa Nostra specifica locului.

Dracu, a trebuit să vină Godină de la Brașov, bun băiat, fie vorba între noi, să ne arate ce prețuri se practică la cantina MAI, cantină la care de obicei servesc masa generalii cu burți acoperite de cămăși albe scrobite care n-au prins toată viața lor un infractor.

Ce avem astăzi la masă?, parcă îl și aud pe generalul Cârpă-n Cur întrebând-o pe bucătăreasă, nepoata unuia de prin alt minister venită cu o vorbă bună pe post.

Ce să avem? Ciorbă de mistreț, icre negre, saramură de crap, iar la desert un choux a ala crem de vă veți linge pe grade, așa de bun este, îi răspunse aceasta bucuroasă că va duce și azi acasă resturile rămase.

5 lei meniul? Cam scump, șușoti ofițerul cu gândul la bunăciunea de amantă ce trebuie să fie sponsorizată prin acțiuni directe și concise.

Hai, treacă meargă, la cantina Parlamentului mănâncă toți săracii fără a-și  putea permite o gustare la Marriott sau la altă cârciumă de fițe, ăia amărâții care, supărați pe salariile lor mizere, pe mașinile hârburi care îi conduc moca oriunde prin țară, pe toate foloasele considerate aperitive, se înfruptă cu nesimțire din bogăția omului simplu. Dar la MAI să existe așa ceva? Sau în altă parte pe unde nu mă duce mintea să ne imaginăm? Cum o fi oare?

O ciorbă de pui 1,8 lei la cantina MAI mânie nu numai pe Dumnezeu, dă-mă dracu, Doamne, dar și pe oricine gândește câtuși de puțin pe tărâmuri românești, iar dacă cumva mai vrea să mânie și un organ al statului care să facă, cumva, ordine pe ici colo pe unde se mănâncă mai mult decât nesimțit, nu m-aș supăra deloc. Retoric. DNA nu are competențe  în domeniu? Ar trebui. Din păcate, nesimțirea se poate amenda doar prin dispariția în timp a dinozaurilor care ne conduc destinele. Cefele groase. Drepți, futu-vă-n gură, la pubela istoriei cu voi!