happiness

Azi este ziua fericirii. Degeaba. N-am bani îndeajuns să trăiesc precum Alain Delon, gagicarul anilor ’60, după care femeile oftau ca după o sută de metri garduri prin patul lui, n-am yacht-ul lui Abramovici, balșoi miliardar, să mă lăfăi cu gagici trăite-n puf de pinguin siberian, n-am mașinile lui Țiriac, comunist pervers, care să atragă tinerețea feminină dornică de o mustață întoarsă vârtos între picioarele lor fine, n-am bani nici să trec Avenida Paulista din São Paulo, dar să mai fiu și fericit.

Apoi, aș fi vrut să fiu fericit când m-aș fi lăfăit într-un palat de cleștar care să arate bunăstarea mea lumii întregi, cu valeți, cu dame, cu popi careu, cu un as de treflă care să-mi cadă la ceas de seară, cu mobilă din aur masiv care să strălucească a splendoare în pasiunea mea pentru bogăție, cu bufoni luați de prin politica vremurilor, cu servitoare tinere îmbrăcate de sclavul meu de la Milano, toate purtând chiloți de mătase din fir de platină, cu de toate viței nobile din care aș fi vrut să mă trag așa cum mi-ar fi stat mie bine, superbul fericit al lumii la care ar trebui să vă închinați din când în când.

Fericirea pentru mine este acea casă uriașă în care ar fi trăit cu respect până și Gulliver, pe mii de kilometri întinsă, cu domeniu schiabil având zăpada artificială inclusă, cu un vârf de munte la 2500 metri altitudine de pe care să domin lumea, cu o mare albastră pentru că piscină au ajuns să aibă toți amărâții, cu herghelie de cai de la 50 de cai în sus fără număr, fără număr, cu o grădină zoologică în care leul să mă recunoască de rege, cu mall din care numai eu să cumpăr, cu replica cascadei Niagara și paradisul pe pământ.

Concluzia? Plm, din păcate n-am bani, nu sunt fericit. Sunt doar sănătos având clipa asta la mine despre care scriu chiar acum că trebuie trăită, o iubire necondiționată pentru familia mea obișnuită de care sunt tare mândru, chestii socoteli, lucruri mărunte care sper să mă facă mai bun, mai simplu, mai curat. De ziua fericirii ar trebui să fiu fericit cu ce am. Nu vreau mai mult.