646x404(1)

Am devenit vulgar și mă doare. Mă doare vocabularul unor papagali aleși care, în văzul lumii, își permit să jignească o femeie, consilier ce-i drept că tare mi-a fost întotdeauna puțină jenă de ei, dar femeie. Viceprimarul Bucureștiului, un coate rupte fost implicat într-un dosar de trafic de prafuri albe, făină pentru Gabriela, i-a spus verde-n primăria femeii numai cuvinte de buna vestire.

Cică aia ar fi fost prostituată cândva, undeva, și numai el, viceprimarul ales pe șmecherii electorale, binețe de cumetrii, salutări de nași mafioți made în Pipera, crucile la gâtul lor asezonate cu ceva înjurături spurcate, știa de fosta meserie a consilierei. Și aia fraieră, să mi se scuze impertinența de a judeca. Luam în locul ei un steag din sala de ședință și-i băgam viceprimarului trei culori pe chelie de-i aluneca pe suprafața lucioasă până și imnul național cântat într-un sol mic supărător urechii.

Mezzosoprană l-aș fi uns cu un șut între picioare, direct în coaiele lui mici care se dau numai la femei, ca apoi să stau relaxată pe un scaun ascultându-l cum îmbină amplitudinea și adâncimea contraltoului cu o întindere mare și cu o penetrație demnă de ascultat. Sau l-aș fi dat la dracu cu mă-sa, tac-su, străbunii lui, mahala aș fi scos din mine cu tot cu Ferentari și ce mai aveam spurcat în mine, i-aș fi răcnit două palme peste ochii ăia bulbucați de i-ar fi mers la identificat cutremure cu ochelarii lui fund de sifon cu tot.

Dar ea nu și nu. Civilizat. Cum va permiteți? Va rog frumos să vă cereți scuze! Deci domnu’ viceprimar m-a acuzat ca am fost prostituată și barmaniță. Nu se poate așa ceva! E o grosolănie enormă! Care e nivelul intelectual al acestui consiliu? Pe primăriță ai întrebat-o? Aaaa! N-ai cu cine, tanti, n-ai cu cine. Pe civilizație nu merge cu ăștia, așa am văzut pe la tv. Ori îi faci albie de porci, ori o încasezi. Apropo. Tipei blonde care are Răpirea din serai pe peretele din sufragerie i-ai adresat cuvintele de mai sus?