apa-ploaie

Mi-am tras magazin. Cu atâta ofertă primprejur ar fi fost și păcat să nu profit de situație. La propriu discutând, e bună rău la spălat rufe numai cu detergent bio ce conține certificatul hipoalergen, e sănătoasă pentru mașina voastră de spălat deoarece nu conține calcarul mâncător de tablă, dar mai ales, ea este foarte bună pentru păr și pentru sănătate. Din păcate nu toată lumea înțelege beneficiile acesteia, uitându-se cam strâmb la ce scrie pe fațada magazinului meu pentru care am făcut atâtea sacrificii.

Am dat o grămadă de bani pe acte, cunoscându-se că birocrație a înfrânt micile afaceri încă din fașă, am umblat timpul pierdut peste tot, dar m-am și luptat cu preconcepțiile oamenilor privind domeniul meu de activitate. Cărui nebun i-ar fi venit ideea asta idioată de a vinde apă de ploaie?, s-ar întreba unii. Nu se găsește ea pe toate cărările? Corect, le-aș răspunde eu, dar cine o adună? Ăsta-i baiul. Am văzut oportunitatea asta în ultima vreme când, picând din cer grămadă, mi-am zis instantaneu că ar fi o bună idee de afaceri.

Așa că, mi-am tras rapid de la magazinul de bricolaj vreo câteva zeci butoaie într-o cultură pură, fără chimicale pentru creștere, fără dăunători care să pună în pericol producția, după care, am lăsat totul în seama naturii. Să cadă ploaie din cer. Am deja cliente grămadă. Cele mult prea bazate pe ecosistem, pe mâncarea vegană, pe atitudinea de a duce o viață precum preistoricul lor neam. 20 lei litrul. Ieftin, este?

Apoi, pentru a lua în discuție celălalt aspect figurativ al apei de ploaie, aici luând ca subiect expresia în sine, nu mă îndoiesc niciun pic de vânzările pe care o să le am pe aceste segment, știindu-se faptul ca românii sunt celebri în a arunca peste tot vorbe goale. Ce? Eu nu pot să vând palavre pe rafturile magazinului eu? Nu pot pune la ofertă balivernele pe care orice locuitor al acestei țări le cunoaște ca pe propriile buzunare? Dacă un cineva va rămâne în pană de inspirație, dacă altcineva va dori să-și suplimenteze tehnicile de vrăjeală, de inducere în eroare, de dus cu zăhărelul, poate oricând să viziteze magazinul meu. Am apă de ploaie din belșug. Poftiți!