la-final-maimuta-indreapta-pistolul-spre-cap-peta-a-lansat-un-nou-video-poate-cel-mai-emotionant-de-209238 (1)

Are ceva sărit. Este veche boala. Îl cunoaștem îndeajuns de mult încât să ne facem că plouă atunci când vine vorba de anumite declarații ale lui prin presă sau pe la tv, îl știm ca pe un cal breaz ce a călărit și călărit până nu a mai putut servi bine, este al nostru cu toate obiceiurile lui necivilizate, deocheate, răsuflate. Când Năstase, tânăr fiind, se certa cu arbitrii pe terenul de tenis, mai înjurându-i ai dracu de simpatici, mai apostrofându-i cu zâmbetul pe buze ca după o glumă bine făcută de care râdea arena întreagă, parcă avea acea simpatie specifică tinereții. Dar, când acesta a devenit o hoașcă bătrână de nici racheta nu-i mai este atât de racordată ca pe vremuri, să facă glume despre sex parcă a fost total nepotrivit în afara terenului punct pierdut în fața bunului simț.

Ești Năstase. Ai fu..t, zici tu, peste 2500 de femei cărora le-ai dat as după as, ai câștigat, bravo ție, 58 de titluri la simplu de-a lungul carierei care te-au înnobilat pe locul 28 în lista celor 40 cei mai mari jucători de tenis din ultimii 40 de ani, ai fost poreclit Nasty (Răutăciosul) pentru ieșirile tale nervoase și tacticile agresive la adresa adversarilor, ai fost cine ai fost. Respectul nostru.

Ești Năstase. Un boșorog care se crede buricul tenisului, nici limba n-o mai are aspră ca pe vremuri, a declarat ultima nevastă într-un ziar de scandal, un trecut rablagit care are încă sentimentul că femeile îl plac lingușitoare pe terenul de zgură după el. N-am fi avut nimic cu glumele lui deplasate la adresa jucătoarelor engleze, dacă n-ar fi fost reprezentantul oficial al României într-o așa competiție importantă. Vrei să te faci de că…t? Vrei să știe lumea de tine iar, dar într-un alt mod? N-ai decât, tenismenule! Dar să faci de râs o țară întreagă doar pentru a-ți face plăcerea perversă, e prea mult.

Poate englezoii ăia au mințit, poate au depășit o limită, poate tot caută să ne denigreze ca popor, poate te-au provocat știindu-te mai irascibil din fire, poate trebuia să fii mai diplomat ca s-o prinzi la înghesuială pe jurnalistă între patru ochi și să-i șoptești tot binele din lume de la Richard Inimă de Leu până la regina Elisabeta cu tot neamul lor de roșcovani bețivi. Poate ar fi trebuit să i-o tragi mă-sii când erai în putere pe la Wimbledon. Dar așa? Să ne faci de mizerie în întreaga lume? Vorba ălora, rușine, set și meci!

Mda, am și eu dreptul să-l critic, doar am făcut un meci amical cu el pe când avea pojar, circarul!