dexonline_49856100

(dr. pen.) – infracțiune prevazuta de C.P. la art. 2531 ce constă în fapta funcționarului public care, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, îndeplinește un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soțul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură.

Conflictul de interese a murit aseară pe un scaun ajuns de politician, trist și după lungi suferințe avute pe parcursul a ani și ani, roșu în cerul gurii el a dat ortul popii cu ochii în tavan lăsându-și încet pleoapele să cadă. Niciodată acesta nu a suferit atât de mult. A fost ajutat de interesați ai furatului divin, triști angajați ai noștri care vor dori să ne tragă jupuirea finală, de pasionați ai afacerilor cu statul să le iasă și lor de o mică salată, de falși reprezentanți ai cetățenilor sobri plătitori de taxe.

Va fi înmormântat la secret fără a i se aduce omagiul pe care îl merita, doar a ținut în frâu atâta timp hoarda de barbari care ar fi furat-o și pe mă-sa mai întâi, chiar atunci când, săraca, ar fi avut cracii întinși pe crăcanele de la ginecolog. Parcă am fi văzut nenorociții fugind în cârcă cu biata femeie pe holurile spitalului urlând ca disperații după un biberon cu nevinovăție. Nu i se va ține slujba morților duși în altă viață, cei forțați de împrejurări crud trăite să lupte degeaba, și nici popa nu-i va cânta duios la căpătâi, parcă și ăsta bucuros de zilele însorite ce or să vină buzunarelor sale.

Va fi aruncat într-un colț de cimitir sub un mare morman de dezinteres, fără cruce inscripționată care să-i mențină dincolo demnitatea avută, fără nimic. Dezolant. Frecatul mâinilor la căpătâi împreună cu viitoarea satisfacere a nevoilor de nababi îi vor fi ultima alinare. Lumânarea i se stinse. Murise conflictul de interese.